6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Esnaf heyetinin Suriye ziyareti

Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı tarafından desteklenen Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı çerçevesinde, Gaziantepli esnaf heyeti Suriye'ye gitti.
Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı tarafından desteklenen Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı kapsamında, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nin (GESOB) Suriye mesleki eğitim sistemini tanımaya yönelik "Mesleki Eğitim ve Kültürel Alanda İşbirliği Projesi", Halep'e yapılan bir çalışma ziyareti ile başlatıldı.

Proje kapsamında Halep'e gerçekleştirilen çalışma ziyaretine; Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, MEKSA İşletmelerüstü Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Ercan, Şehitkamil ve Şahinbey Mesleki Eğitim Merkezi Müdürleri ve basın danışmanı ekibinden oluşan 13 kişilik bir grup katıldı. Ziyarette Gaziantep heyeti, Suriye Başkonsolosu Ali Kemal Aydın ve Halep Esnaf Federasyonu yetkilileri ile bir araya geldi.

Toplantıda kurumlar ve temsilciler, proje süresince yapılacak işlemlerin ön görüşmelerini yaparak her iki taraftan 3'er kişinin katılımı ile bir komisyon oluşturulmasına karar verdi.

Heyet, Halep Esnaf Federasyonu'nda esnaf teşkilatları olarak Türkiye ve Suriye uygulamaları ile ilgili karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Halep Esnaf Federasyonu tarafından yaptırılan ve inşaatı devam eden Organize Sanayi Sitesi'ni de ziyaret eden heyet, Halep'teki esnaf ve iş yerlerini gezdi. Gaziantep heyeti esnaf ziyaretlerinde bakırcılık, sedefçilik ve kuyumculuk atölyeleri hakkında iş yeri sahiplerinden bilgi aldı.
Ziyarette ayrıca, Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Halep Milli Eğitim Müdürü ile bir görüşme yaptı. Şişman, Halep'te uygulanan eğitim sistemi ile ilgili yetkililerden istatistiksel bilgi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 18:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?