6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Esnaf sıfır faizli kredi istiyor

Gaziantep Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu, esnafın sorunlarını Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'a anlattıklarını dile getirerek, "Dünyada yaşanan krizden olumsuz etkilenen esnafımıza en yakın zamanda düşük veya sıfır faizli kredi desteği sağlanması esnafımızı bir nebze de olsa rahatlatacaktır" dedi.


Gaziantep'teki imalatçı ve ticaretle uğraşan esnafın büyük bir sıkıntı içinde olduğunu belirten GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, esnafın hayli zor ve sıkıntılı bir yıl yaşadığını ifade ederek, "2008 yılının ilk yarı yılında sıkıntı yaşanır ama ikinci yarı yılında mahsullerin de alınmasıyla birlikte hem çiftçimizin hem de esnafımızın yüzü güler beklentisi içindeydik. Ancak kuraklık sebebiyle hem çiftçi büyük zarar gördü hem de dolaylı olarak bu durum esnafı da büyük ölçüde etkiledi. Esnafı sıkıntıya sokan sebeplerden biri de fiyat artışları oldu. Özellikle petrol fiyatlarının büyük miktarlarda yükselmesi, buna bağlı olarak inşaat sektörünün en büyük girdi kalemleri olan demir ve demir benzeri inşaat malzemelerinin fiyatlarının artması inşaat sektörüne bağlı olarak çalışan 130 iş alanını olumsuz etkiledi" şeklinde konuştu.


Yine de 2008 yılının ikinci yarı yılında bu sıkıntının azalmasını beklediklerini ifade eden Küsbeoğlu, şu anda esnafın en büyük sıkıntısının nakit yani sıcak paranın piyasadan çekilmesi olduğunu vurguladı.


Piyasada nakit akışını canlandırmak ve esnafı bu sıkıntılı durumdan çıkarmak için düşük ya da sıfır faizli, uzun vadeli kredilerle desteklenmesi gerektiğini ifade eden Küsbeoğlu, “Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın odamızı ziyaretinde esnafın sıkıntılarını dile getirdik ve esnafımıza sıfır faizli kredi desteği verildiği takdirde bu sıkıntıların bir nebze de olsa düzeleceğini dile getirdik. Önümüzdeki günlerde sunduğumuz dosyaların ve dile getirdiğimiz sıkıntıların dikkate alınarak Bakan Çağlayan'ın dile getirdiği esnafımıza uzun vadeli ve düşük faizli işletme kredisi verilmesini veya KOBİ kredilerinden diğer imalatçı ve sanayicilere verildiği gibi esnafa kredi verilmesini ümit ediyoruz " dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 13:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?