6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'Esnaf ve KOBİ'ler eriyor'

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, piyasalardaki durgunluk ve ödemeler sistemindeki tıkanıklığın her ay biraz daha ağırlaştığını bildirdi.

Erturhan, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumun, gelişme ve kalkınmak için en önemli parametre olan moralite ve moral değerlerini bozduğunu belirtti. Erturhan, "Dünyadaki finansal gelişmeler, artan gıda ve enerji fiyatları ve bunun dolaylı etkileri olarak artan hammadde fiyatları ve siyasi gerilimin içindeki Türkiye ekonomisinde karar alıcılar, yeni bir ekonomik açılım programı ortaya koyamazken ve enflasyon mu, büyüme mi tartışmaları içinde boşa geçen zaman içinde esnaf ve KOBİ'ler gün be gün erimektedir. Piyasalardaki durgunluk ve ödemeler sistemindeki tıkanıklık koşulların her ay biraz daha ağırlaşmasına sebep olmaktadır. Herşeyden önemlisi toplumun tüm kesimlerini bir karamsarlık havası sarmaktadır" dedi.


Toplum ve iş yaşamındaki belirsizlik ve önünü görememenin huzursuzluğu artırmakta olduğunu ifade eden Erturhan, "Bu yüzden kurumsal yönetim anlayışı ve kurumsallık çerçevesinde KOBİ'lerin ve tüm ekonomik birimlerin ve tüm toplumun ekonomik sorunlarına geniş vizyonlu yeni bir açılıma ihtiyaç vardır. Siyasal iktidarlara göre değişmeyen 5-10-20 yıllık ulusal esnek ekonomik stratejilerimizin ortaya konulması gereğinin son gelişmeler ışığında zorunlu olduğu görüşünü taşıyoruz" şeklinde konuştu.

..
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 14:39:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?