6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Esnaf ve sanatkarlara destek kredisi

Gaziantep'te esnaf ve sanatkar odaları başkanları ile odalara bağlı esnaf ve sanatkarlara Esnaf ve Sanatkar Kredisi Destek Programı anlatıldı.

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) binası toplantı salonunda salonunda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Fatma Şahin, Mehmet Erdoğan, Özlem Müftüoğlu, Halil Mazıcıoğlu ve AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ökkeş Eruslu, KOSGEB Başkan Yardımcısı Hasan Tanrıöven, KOSGEB Gaziantep İşletme Müdürü Ali İhsan Mutlu, Gaziantep KOSGEB Teknoloji Geliştirme Merkezi Müdürü Selçuk Eriş ile oda başkanları ile çok sayıda esnaf ve sanatkar katıldı.

Toplanın açılış konuşmasını yapan GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Esnaf ve Sanatkar Kredisi Destek Programının sıkıntıda olan üyeleri için adeta bir can suyu olduğunu söyledi.

Can suyu kredisinin esnaf ve sanatkara nefes aldıracağını belirten Küsbeoğlu, ''Üyelerimizi kapasite raporlarını alıp krediden yararlanmak için başvuruda bulunmaya çağırıyorum. Esnaf ve sanatkarımızın kullanacağı bu sıfır faizli krediyle araba almayacağına, oğlan evermeyeceğine ve kız gelin etmeyeceğine inanıyorum. Esnaf ve sanatkarımızın bu krediye üretim yapabilmek için ihtiyacı var. Bizde odalar birliği olarak Gaziantepli esnaf ve sanatkarlarımızın kredi uygulamasından olabildiğince fazla yararlanabilmesi için destek olacağız" dedi.

KOSGEB Başkan Yardımcısı Hasan Tanrıöven, Esnaf ve Sanatkar Kredi Destek Programı ile imalatçı esnaf ve sanatkara yüzde 0 faizli can suyu kredisi verileceğini belirterek can suyu kredisinin esnaf ve sanatkarlara hayat vereceğini kaydetti.

Tanrıöven, kredi programının esnaf ve sanatkarın finansman ihtiyaçlarının karşılanabilmesi ve piyasadaki nakit sıkışıklığının bir ölçüde giderilebilmesi amacıyla başlatıldığını belirterek, ''Programdan 5 bin imalatçı esnaf ve sanatkar yararlanacak. İmalatçı esnaf ve sanatkar başına sağlanacak azami 25 bin YTL kredinin faizi KOSGEB tarafından karşılanacak. Programda kadın girişimcilere de pozitif ayrımcılık yapılarak işletme başına 30 bin YTL'ye kadar kredi kullandırılacak" dedi.

AK Parti Gaziantep milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Türkiye'nin kalkınması ancak üretimle sağlanacaktır. Ülkemizin kalkınmasının yolu esnaf ve sanatkardan geçmektedir. Bu nedenle sizlerin her türlü sorun ve sıkıntınızda yanındayız ve bizlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz" şeklinde konuştu.

AK Parti Gaziantep milletvekili Fatma Şahin ise konuşmasında giderek küreselleşen dünyada korkunç bir rekabetin yaşandığını ifade ederek, ''Siz artık komşunuzla değil ABD'deki, Çin'deki esnaf ve sanatkarlarla da rekabet etmek zorundasınız. Rekabet edemediğinizde kolaylıkla yok oluyorsunuz. Dünyada yaşanan yoğun rekabet koşulları dikkate alındığında Esnaf ve Sanatkar Kredisi Destek Programı pansuman çözümlerdir. Esas olarak sizlerin değişim ve dönüşümünüzü sağlamaktır. Gerçekte sizleri büyütmemiz, rekabet gücünüzü olabildiğince artırmamız, birleşmenizi ve kümeleşmenizi sağlamamız gerekiyor. Esnaf ve sanatkarın 25 bin YTL krediye ihtiyaç duymayacağı bir büyük değişimi ve dönüşümü gerçekleştirmek zorundayız. Gerçek çözümün bu olduğu inancındayız'' diye konuştu.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ökkeş Eruslu, programla esnaf ve sanatkara kullandırılacak 125 milyon YTL kaynağın Türkiye'nin bir günlük faiz borcu ödemesi olduğuna dikkat çekerek, ''Türkiye bir an önce faiz yükünden kurtulduğu zaman hükümetimiz esnaf ve sanatkarlara 125 değil 500 milyon YTL kredi desteği verecektir" dedi.

Konuşmaların ardından KOSGEB Başkan Yardımcısı Hasan Tanrıöven, oda başkanlarının Esnaf ve Sanatkar Kredi Destek Programı'na ilişkin sorularını yanıtladı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 17:12:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?