6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Esnafın yüzü gülmüyor

Gaziantep'in Araban ilçesinde esnaf, Ramazan Bayramı'nın arefesinde bulunulmasına rağmen vatandaşların alış veriş yapmadığını belirterek, yaşanan durgunluktan şikayetçi oldular.

İlçe esnafı, Ramazan Bayramı dolayısıyla işlerinin açılacağını beklediklerini, ancak durumun umdukları gibi olmadığını kaydettiler.

Bayram nedeniyle açtıkları tezgahların yüzüne bile bakılmadığını belirten ilçe esnafı, "İlçe halkında nakit para sıkıntısı olduğu için bayram alışverişi yapamıyorlar. Bazı esnafımız da uzun vadeli veresiye mal satıyor. Yani bu bayramda da umduğumuzu bulamadık. Dükkan kiralarımızı, vergilerimizi ve diğer masraflarımızı ödeyemeyecek duruma düştük" dediler.

Arabanlı esnaf Ali Kaya da, 20 yıldan beri kundura satıcılığı yaptığını ifade ederek, "Geçmiş yıllarda bayram öncesi akşam geç saatlere kadar satış yapardık, bazen yemek yiyecek fırsat bile bulamazdık. Ama son yıllarda vatandaşın durumu perişan olunca, bizler de iş yapamaz olduk. İlçe halkının geçim kaynağı tarıma dayalı. Tarım ürünleri para etmediği için vatandaşın eline para geçmiyor. Bu sebeple de kimse alış veriş yapmıyor. Parasızlıktan perişan duruma düştük. Çok esnafımız dükkan kirası ve vergisini veremeyecek hale geldi. Arabanlı esnaflar olarak borç batağındayız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 15:45:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?