4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Ev değil darphane

Gaziantep’te, darphaneye çevirdikleri bir evde madeni 1 YTL basarak piyasaya süren şebeke çökertildi. Gaziantep’te madeni 1 YTL’lerden gelen şikayet üzerine polis araştırma başlattı.

Ortası çıkan 1 YTL’leri incelemeye alan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Mali Büro Amirliği ekipleri, ortası çıkan madeni paranın sahte olduğunu belirledi. Yaklaşık 1 aydır iz süren polis, sahte 1 YTL’lerin basıldığı evi tespit etti.

Narlıtepe Mahallesi 44 Sokak’taki eve baskın yapan polis, bin 720 adet sahte madeni 1 YTL, 17 bin 290 adet basıma hazır kalıp halinde sahte madeni para, madeni para yapımında kullanılan çok sayıda malzeme, para kalıpları, baskı ve pres makineleri ele geçirdi.

Operasyonda, şebeke üyeleri Eyüp Ş., Faruk Ş. ve İ. Halil A. yakalanarak gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan 3 zanlının, günde yaklaşık bin 500 adet sahte 1 YTL bastığı ve ayda 45 bin YTL tutarında sahte parayı piyasaya sürdüğü öğrenildi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Meriç, Gaziantep’te ve Türkiye’de ilk defa sahte madeni YTL basan bir atölye ile çok sayıda madeni sahte 1 YTL ele geçirildiğini belirterek, vatandaşların sahte paralar konusunda dikkatli olması gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 14:31:00
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 12:40:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?