6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Ev hanımlarına pazarlama eğitimi

Gaziantep'te Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından ev hanımlarına yönelik, pazarlama ve satış eğitimi verildi. 

Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO) gerçekleştirilen toplantıda, ev hanımlarının iş hayatına atılma süreçleri ve Türkiye'deki kadın girişimcilerin durumu değerlendirildi. Ev hanımlarının iş hayatı ve ekonomik özgürlüklerini kazanmaları konusunda daha cesaretli olması gerektiğini söyleyen TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serpil Karuserci, kendi yaşamından örnekler vererek çalışma hayatını anlattı. 

Karuserci, ''Bundan 20 yıl önce ben de sizler gibi ufacık adımlarla işe koyulan bir girişimciydim. Bugün tüm dünyaya gelinlik üretip gönderen bir ekibin başındayım. Bir gün sizlerinde bu ilk adımlarınızı büyüterek, bir çok insana istihdam sağlayan büyük işletmelerin başında olacağınıza inanıyorum. Ülkelerin nüfuslarının ne kadar büyük bir kısmı ekonomi içinde üreten olursa o ülke de o kadar gelişir. Burada en büyük görev biz kadınlara düşmektedir. Geleceğin dünyasını yapılandırmada etkin kadın girişimciler oluşturmak amacımızdır. Kadınlar dünyada olduğu gibi ülkemizde de erkekler kadar başarılı olabileceklerini kanıtladılar. Bizler TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu olarak kadınlarımızın ekonomik anlamda özgürlüklerini kazanmalarını sağlamak ve üretmiş oldukları ürünleri pazarlayabilecekleri alanları tespit etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' dedi. 

Pazarlama ve satış konusunda ev hanımlarına bilgi veren ABİGEM Eğitim Sorumlusu Şehriban Bal ise, Türkiye'deki kadın girişimci sayısının OECD ve AB ülkelerindeki kadın girişimci sayısına göre çok daha düşük olduğunu kaydetti. Bal, ''Çalışma alanında kadın-erkek eşitsizliği var. Ülkemizde kadınların çoğu ücretsiz aile işçisi olarak çalışıyor. Bu oran Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan illerde daha da artıyor. İşveren kadın sayısı Güneydoğu'da yüzde 6'yı geçmiyor. Kadınlar maalesef daha çok finansmanı düşük işler yapıyor. Kadın girişimciliğindeki amaç ekonomik özgürlüklerin kazanılması, aile refahının artması, kadının toplum içerisindeki konumunun yükselmesi ve kadın girişimcilerin piyasaya sunulacak üretim yapmasıdır. Bunların gerçekleştirilebilmesi için de kadınlarımızın özgüvenli, bilgili ve azimli olması gerekiyor. Yapılacak işe göre motivasyon, planlı çalışma ve tecrübe başarıyı beraberinde getiriyor'' diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 14:46:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?