4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Eylemci şoförlerle polis çatıştı

Gaziantep'te bir süreden beri eylem yapan şoförlere polis ekipleri bugün müdahale etti. Büyükşehir Belediyesi'nin sergi açacağı çadırlara yürümek isteyen şoförleri durduran polisler, "dağılın" uyarısına uyulmayınca 31 kişiyi gözaltına aldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin şehir içi ulaşımı ihaleyle kiraladığı Kevser A.Ş.'ye devrettiği şoförler, 5 aydır maaş alamadıklarını belirterek bir süreden beri her gün üye oldukları Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası'ndan (TÜMTİS) yola çıkıp Büyükşehir Belediyesi binası önünde eylem yapıyorlardı.

Bugün Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin kardeş şehir Suriye'nin Halep kentiyle birlikte Demokrasi Meydanı'nda sergi açacağını öğrenen şoförler, bölgeye yürüyüşe geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'le görüşerek sorunlarını iletmek isteyen işçileri meydan girişinde polis ekipleri durdurdu.

Yapılan eylemin kanuna aykırı olduğunu söyleyen emniyet yetkilileri, şoförlerden dağılmalarını istedi. TÜMTİS Genel Örgütlenme Sekreteri Muharrem Yıldırım ise şoförlerin kanunsuz bir eylem yapmadıklarını belirtti. Bütün uyarılara rağmen şoförlerin sergi açılacak çadıra gitmek istemeleri üzerine polis ekipleri kalabalığa müdahale etti. Çembere alınan şoförler ve polis ekipleri arasında arbede yaşandı. Bu arada bazı şoförler gözaltına alındı. Gözaltına alınan arkadaşlarına destek vererek "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atan işçiler, aylardır maaş alamadıklarını, evlerine ekmek götürmediklerini belirtti. Polis ekiplerinin müdahalesi sonucu 31 şoförün gözaltına alınmasından sonra diğer şoförler dağılarak sendika binasına gitti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımı geçtiğimiz yıllarda Kevser A.Ş.'ye ihaleyle kiraya vermiş, belediye şoförlerini de firmaya devretmişti. Şirket, geçtiğimiz aylarda yükümlülüklerini yerine getirmeyince belediye ihaleyi iptal etmişti. Şirkette görev yapan işçiler ise maaş alamadıklarını, Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine sahip çıkmasını isteyerek bir süredir eylem yapıyorlardı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 17:09:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
LEADER IP: 62.248.24.xxx Tarih : 10.12.2007 09:16:30

bu kevserin teminatını başkan neden yakmadı:) eğer başkan haklıysa istediği tv çıkar tartışırlar bu sayede GAZİANTEP kimin haklı olduğunu anlar:)