1
Mayıs
2024
Çarşamba
GAZİANTEP

Fabrikada patlama!

 

Gaziantep'te bir fabrikada meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir galavaniz fabrikasında, patlama meydana geldi.

Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban, ''Patlamanın, buhar kazanlarının basıncının muhtemelen çok yüksek yükselmiş olmasından kaynaklandığını tahmin ediyoruz'' diye konuştu.

Ölenlerin kimlikleri belirlendi

Adli Tıp Kurumu Otopsi Merkezi'nden alınan bilgiye göre, patlamada Lütfü Çalakan, Ramazan Bezgin, Emrah Özboya, Serdar Tufan ile Suriye uyruklu Mohamed Ashour ve Hasan Esad ile kimliği belirlenemeyen bir kişi hayatını kaybetti.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, olayda hayatını kaybeden 7 kişinin otopsisinin yapıldığını, bir kişinin kimliğinin tespit edilmesine yönelik çalışmanın sürdüğünü kaydetti.

Yaralıların kimlikleri belirlendi

Patlamada yaralananların kimlikleri belirlendi, yaralılar 4 farklı hastanede tedavi altına alındı.

Yaralılardan Ayhan Keklikçi, 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde, Ali Uzunlar, Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde, Ertuğrul İnan, Mehmet Karakaya, Memik Göğüş ve Faik Çetin Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde, Mahmud Abdullah ise Medical Park Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

''Takipçisi olacağız''

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, patlamaya ilişkin olarak, ''Yapılması gereken ne varsa hepsinin takipçisi olacağız'' dedi.

Şahin, telefonla bağlandığı NTV'de, Ankara'da bulunan Gaziantep milletvekilleri ve Vali Erdal Ata ile birlikte Gaziantep'e giderek olay yerinde inceleme yapacaklarını ve yaralıları ziyaret edeceklerini de söyledi.

 

 

 

AA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2013 Çarşamba 11:45:44
Güncelleme :30 Ocak 2013 Çarşamba 16:27:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?