6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Fakir ailelere gıda yardımı

Gaziantep Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği Başkanı Derya Güzelbey, ihtiyaç sahibi 35 aileye gıda yardımında bulundu.

Gaziantep Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği Başkanı Derya Güzelbey ve dernek Çalışanları Sarıkaya köyünde daha önceden tespit edilmiş fakir aileleri ziyaret ederek yardım paketi dağıttı. Köylülerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Güzelbey, ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Gıda paketlerini alan ihtiyaç sahibi vatandaşlar da Derya Güzelbey'e teşekkür ettiler.

Sarıkaya İlköğretim Okulu'nu da ziyaret eden Derya Güzelbey, öğrencilerden büyük sevgi gördü. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Güzelbey, çocuklarla oyun oynadı, resim yaptı. Okul kütüphanesini de kitapla dolduran Güzelbey, öğretmenlerle sohbet edip, sıkıntılarını dinledi. Grupla birlikte Sarıkaya köyüne gelen Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı üyesi üniversite öğrencileri de çocukların bilgi ve becerilerini artırıcı aktivitelerde bulundu. Öğrencilere ayrıca meyve suyu dağıtıldı.

İhtiyaç sahibi ailelere yardım etmeye devam ettiklerini belirten Derya Güzelbey, "Buraya gelmeden önce buradaki fakir aileleri ve okul öğrencilerini belirledik. Daha sonra planlar yaparak buraya geldik. Öncelikle buranın okuluna geldik. Gönüllü çalışan gençlerimizle birlikte, sanıyorum bugüne kadar hiç görmedikleri ve yaşamadıkları oyunlar oynattık, resimler çizdirdik. Öğrencilerimiz son derece mutlu oldular. Bunların dışında kütüphaneye birkaç dizi ansiklopedi getirdik. Geri kalan zamanımızda da gıda yardımında bulunduk. İhtiyaç sahibi önceden belirlenen 35 eve gıda yardımında bulunduk" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 19:32:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?