4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

'Fanatik' balıklara ziyaretçi akını

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe'nin şampiyon olmasının ardından yurt genelinde ilginç kutlamalar yaşanırken, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki sarı lacivert renkli balıklar ilgi odağı oldu. 

Fenerbahçe'yi simgeleyen Domsell cinsi balıklar, Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu ilan etmesiyle ziyaretçi akınına uğradı. Anavatanları Pasifik Okyanusu ve Kızıldeniz olan sarı lacivert renkli balıklar Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne özel olarak getirilen deniz suyu ile oluşturulan akvaryumda bulunuyor. Dünyada ender olarak bulunan Domsell cinsi balıklar, Singapur'dan getirilen özel yemle besleniyor.
Gaziantep Hayvanat Bahçesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Özgül Yazıcı, Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından sarı lacivert renkli balıkların ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirtti. Yazıcı, hayvanat bahçesinde 74 türde 2700 adet balık bulunduğunu belirterek "Akvaryumda bulunan Domsell cinsi sarı lacivert renkli balıklarımız Fenerbahçe'nin şampiyon olmasının ardından büyük ilgi görüyor. Bu balıkların ömrü 5- 8 yıl arasında değişiyor" dedi. 

Hayvanat bahçesini ziyarete gelen bazı vatandaşlar ise sarı lacivert renkli balıkları görünce şaşırdı. Kendilerinin de Fenerbahçeli olduklarını belirten ziyaretçiler, takımlarının rengini taşıyan balıkları uzun süre izledi. 

Fenerbahçe'nin şampiyon olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden ziyaretçiler, Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat'a göndermede bulunarak bu yıl da Fenerbahçe'nin saat 20:45'te şampiyon olduğunu söylediler. 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2007 Salı 12:32:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?