6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Fenerbahçe hazırlıkları tam gaz

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, Fenerbahçe ile aralarında yaşanan gerginliği ligin ilk haftasında oynanacak maça yansıtmak istemediklerini belirterek, taraftarları sağduyulu olmaya davet etti.

Celal Doğan Tesisleri'nde Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdüren takımı izleyen Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, Gaziantepsporlu taraftarları sağ duyuya davet ederek, "Bizim taraftarlardan istediğimiz, Fenerbahçe'den önce, benden önce yani her şeyden önce kulübün menfaatini gözetmeleridir. Bu nedenle kulüp olarak ceza almamamız ve üzücü olayların olmaması için sakin olmalarını rica ediyorum. Bizim işimiz sahada ve her şeyi futbolcularımıza bırakacağız. İnşallah gereken cevabı sahada vereceğiz. Bu konuda fazla konuşmak istemiyorum. Çünkü kulübün menfaatlerine olmayacak. Ancak maçtan sonra söylenecek bir şeyler varsa gereken ne varsa kulübüm adına, şahsım adına söyleyeceğim" dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve kendisi arasında yaşanan gerginlik haberlerinin asılsız olduğunu da savunan Kızıl, "Yapılan haberlerde üzüldüğüm konu, sanki Aziz Yıldırım bana sitem etmiş, bağırmış gibi yansıtılması. Öyle bir saygısızlığı ne Aziz Yıldırım bana yapabilir ne de ben bir insana yapabilirim. Böyle bir şey asla olmadı. Yapılan bütün haberlerin asılsız olduğunu ve bu nedenle üzüldüğümü söylemek istiyorum. Taraftarlarımız beni iyi tanır. Ben de sinir yoktur ama yeri gelirse en büyük sinir bendedir. Taraftarlarımız bizi kulübünü seviyorsa futbolcularına takımlarına destek versinler, benim istediğim budur" diye konuştu.

Başkan Kızıl, yapılan transferlerle takımına güvendiğini de belirterek, şunları söyledi:

"Futbolcularımızın maçta gereken cevabı vereceğine inanıyorum. Fenerbahçe maçının dostluk ve kardeşlik içinde oynanmasını temenni ediyorum. Sahada en iyi kim oynarsa o kazanır. Ben takımıma güveniyorum. Tam bir yürek olduğumuz zaman istediğimiz cevabı veririz. Ancak yine söylüyorum söylenecek şeyler varsa maç sonrası söyleriz"

Gaziantepspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise, iki kulüp arasında futbolcu transferi sırasında yaşanan gerginliği unutmaya çalıştıklarını belirterek, "Yaşanan ve söylenen hiçbir şeyi maça yansıtmak istemiyoruz. Önümüzde gerçekten çok zor bir müsabaka var. Fenerbahçe'den transfer edilen futbolcuların olmaması bizim için elbette önemli bir kayıp. Ancak, geriyi düşünmenin yaşananları düşünmenin bir anlamı yok. Biz sahaya çıkıp topumuzu en iyi şekilde oynayacağız" dedi.

Takımın genel durumunun iyi olduğunu ifade eden Sağlam, "Fenerbahçe karşısında avantajlarımızın yanı sıra dezavantajlarımız da var. Örneğin kamp döneminde yeteri kadar hazırlık maçı yapmadık. Ancak, Fenerbahçe'nin başına gelen yeni teknik heyetin bizleri iyi tanımaması ve analiz edememesi bizim için avantajdır. Güzel bir maç olacağını tahmin ediyorum. Fenerbahçe ile nahoş durumdan dolayı bunun maça yansıtılmamasını istiyoruz. Lig bir maçlık değil. Alınan ceza ileride bizi tehlikeye sokacaktır.

Taraftarlarımızı sağ duyulu olmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan antrenmana çıkan futbolcularda morallerin yüksek olduğu gözlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 12:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?