6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Ferit Günol anıldı

Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği, 1933 yılında Gaziantep Lisesi'nde göreve başlayan ve 40 yıl müzik öğretmenliği yaparak emekli olan merhum Ferit Ginol'un ölümünün 11. yıl dönümü nedeniyle, Asri Mezarlıkta anma töreni düzenledi.

Anma törenine, Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Ferit Ginol'un eşi İfakat Ginol, Kızı Şermin ve torunları Ferit ve Nazlı Ginol'un yanı sıra, öğrencileri katıldılar.

Gaziantep musikisine ve folkloruna büyük hizmet veren Ferit Ginol, Gaziantep Lisesi'nde kurduğu okul korosuyla; Gaziantep türkülerinin öğrenilmesi ve derlenilmesini sağlamaya çalıştı. Koro çalışmalarının yanı sıra, Gaziantep yöresi halk oyunlarını köy köy gezerek inceleyip, bu oyunları otantik figürlere bağlı kalarak kurduğu halk oyunu ekibiyle büyük beğeni topladı. Bu ekibin Gaziantep'teki başarısı kısa sürede, yurt içi ve Avrupa'ya yayıldı.

5 Mayıs 1997 tarihinde, doğum yeri olan İstanbul'da vefat eden Ferit Ginol'un vasiyeti üzerine cenazesi Gaziantep'e getirilerek, Gaziantep Asri Mezarlığında defnedilmişti.

.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 18:03:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?