6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Festival ateşi yandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali'nin açılış meşalesi, törenle yakıldı.

Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene; Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik ve çeşitli ülkelerden festivale katılmak için gelen davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, Vali Kamçı ve Başkan Güzelbey Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Törende konuşan Kamçı, "Antep fıstığının uluslararası alanda layık olduğu şekilde tanıtılması amacıyla ilk defa 2006 yılında başlattığımız festival, her yıl daha da zenginleşen bir içerikle gazi şehrimizin kapılarını tüm dünyaya açmaktadır. İlimizde yaşam standartlarının yükselmesi, ekonomik anlamda kalkınmamıza bağlıdır. Bu nedenle sadece ticaret ve sanayi ile sınırlı kalmayıp turizmi, kültürü, tarihi ve el sanatları ile Gaziantep'in tüm zenginliklerini en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. İşte bu
festival de ekonomik kalkınma hedeflerimizin gerçekleşmesi yolunda atılmış en önemli adımlardan birisidir" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise Gaziantep'in değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehir olduğunu vurgulayarak, "Gaziantep tarihi ve kültürel kimliği ile bir marka şehir olma yolundadır. Bu şehir, değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehir. Ama senelerdir bunları görmezden geldik. Oysa elimizdeki hazinenin ne kadar büyük olduğunu son zamanlarda hem şehrimize, hem de Türkiye'ye gösterdik. Bizim gerçek kimliğimiz, tarihi ve kültürel değerlerimizdir. Çünkü şehirler tarihine sahip çıkmazlarsa, tarihini unuturlarsa, hafızasını kaybetmiş bir insandan hiçbir farkları olmaz. Biz tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmakla şehrin esas hafızasına sahip çıkmış olduk. Bugün hafızasını kaybetmiş olan bir şehir, kimlikli bir şehir haline gelmiştir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Vali Kamçı ve Belediye Başkanı Güzelbey, festivalin açılış meşalesini yaktı. Daha sonra kortej halinde yürüyüş gerçekleştirildi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 19:13:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?