6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Fİlistinliler için gıyabi cenaze namazı

Gaziantep Anadolu Gençlik Derneği tarafından cuma namazı çıkışında, İsrail işgalinin ardından hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Anadolu Gençlik Derneği üyeleri ve vatandaşlar, Gaziler Caddesi üzerinde bulunan Alaybey Camii'nde kılınan cuma namazının ardından, İsrail işgalinde hayatını kaybeden Filistinlilerin gıyabi cenaze namazını kılmak için toplandı. Cuma namazı çıkışında bir araya gelen kalabalık, İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı. Sık sık tekbir getiren gruba seslenen Anadolu Gençlik Derneği Bölge Sorumlusu Mehmet Karalar, Filistin'de yaşanan olayların vahşet olduğunu ifade ederek, "Filistin'de işgalciler kundaktaki bebeleri, genç ihtiyar demeden önüne çıkan herkesi katletmektedir. Orada ölen Müslümanlar bizim kardeşlerimizdir. Bugün burada hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimizin gıyabi cenaze namazlarını kılacağız. Dualarımızla onlara destek olacağız" dedi.

Kalabalık daha sonra Ömer Mert'in imamlığında saf tutarak gıyabi cenaze namazını kaldı. Namaz sonrasında bir süre tekbir getirerek slogan atan grup, daha sonra sessizce dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 16:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?