1
Mayıs
2024
Çarşamba
GAZİANTEP

Film gibi operasyonla kurtarıldı

Gaziantep'te kaçırılan iş adamı, rehin tutulduğu Diyarbakır'daki bir köye düzenlenen operasyonla kurtarıldı. Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, sanayicinin bulunması için özel bir ekip kurduklarını söylemişti.

DİYARBAKIR'DA BİR KÖYDE REHİN TUTULUYORDU

Alınan bilgiye göre, otomobilinin önü iki araçla kesilerek durdurulup kaçırılan iş adamı Ahmet Şireci, Gaziantep ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ile Diyarbakır Jandarma Komutanlığının ortak operasyonu ile rehin tutulduğu Diyarbakır'ın bir köyünde kurtarıldı.

İş adamının Gaziantep'e getirildiği, olayla ilgili çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

50 KİŞİLİK EKİP OLUŞTURULMUŞTU

Ahmet Şireci, 27 Kasım'da adliyeye bir kilometre mesafede otomobili durdurularak iki araçta bulunan kişiler tarafından kaçırılmıştı. İş adamının bulunması için Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde konusunda uzman bir cumhuriyet başsavcıvekili, iki cumhuriyet savcısı ve 50 kişilik polis ekibi oluşturulmuştu.

ŞİRKETİ İSO 500 LİSTESİNDE

Şireci Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. sahibi ve kurucusu Ahmet Şireci 1970'lerin sonunda havlu ve orlon iplik ticareti yaparak iş hayatına başladı. 1985'ten itibaren akrilik iplik ticareti işine de girdi. Ahmet Şireci 1997 yılında iplik üretim tesislerini kurarak, bugünkü Şireci Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin temelini attı.

Bugün Şireci Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin kendisine ait boyahanesi ve Gaziantep 2. ve 3. organizelerde bulunan 4 fabrikası ile iplik üretim ve işlemesinde faaliyet gösteriyor.

Şirket en son yayınlanan İSO 500 listesine 391. sıradan girmişti. Şirketin 2012 cirosu ise 214 milyon lirayı buluyor.

Şirket başta İngiltere, Fransa ve Polonya olmak üzere İran, Suriye, Kuzey Afrika ülkeleri ve Rusya, Ukrayna ve Türki Cumhuriyetlere ihracat yapıyor. 

AA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2013 Pazartesi 10:58:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?