6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Fırat Nehri'nde salla araç taşınıyor

Araban ilçesi ve köylerinden Şanlıurfa'nın ilçe ve köylerine gitmek için uzun olan karayolunu tercih etmeyen sürücüler, Fırat Nehri üzerinden en az 150 kilometre daha yakın ve daha ekonomik olduğu için salla taşımacılığı tercih ediyor.

Araban'ın Tarlabaşı köyünde Fırat Nehri kıyısında bulunan sal iskelesinden 24 saat araç taşımacılığı hizmeti veriliyor. Sal iskelesi sahibi Müslüm Kırmızıoğlan, Araban'dan Şanlıurfa ve ilçeleri ile köylerine gitmek için bu yolu tercih eden araç sahipleri ve yolcuların en az 150 kilometrelik bir avantaj sağladığını belirterek, "Araban ilçesi ve köylerinde özellikle küçük ve büyükbaş hayvan besiciliği yapan tüccarlar bu yolu tercih ediyor. Araban ilçesinden Şanlıurfa bölgesine gitmek isteyen araç sahipleri ve yolcular, Fırat Nehri üzerinde köprü bulunmadığı için sal iskelemize gelerek araçları ile birlikte Şalıurfa bölgesine geçiyorlar" dedi.

Kendisinin 4 yıldan beri Fırat Nehri üzerinden salla araç ve yolcu taşımacılığı yaptığını kaydeden Kırmızıoğlan, "Salla araç ve yolcu taşımacılığı yaparak hem ailemin geçimini sağlıyor hem de vatandaşlara ekonomik katkı sağlıyorum. Kazandığım paralarla da devletime vergimi ödüyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2008 Pazar 17:07:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?