6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Fitre ve zekat uyarısı

Özerk Diyanet Evkaf Sendikası Gaziantep Temsilcisi Abdurrahim Çelik, Ramazan ayında fakir ve kimsesizlerin sevindirilmesi gerektiğini bildirdi.

Çelik, yaptığı açıklamada, genel anlamıyla bakıldığında zekat ve fitrelerin fakir insanlara hakkıyla ulaşmadığının görüldüğünü belirterek, "Çünkü zengin ile fakirlerin arasına giren bazı kimseler zekatın fakirlere ulaşmasına engel oluyor. Kırsal kesime zekat tam anlamıyla ulaşmıyor. Buradan zengin hayır sever kardeşlerimize şunu söylemek istiyorum; zekat bir ibadettir ve zekat fakirin hakkıdır. Zengin ile fakir yüzleşmeli. Zenginler kenar semtlere giderek zekatlarını ve fitrelerini fakir ve yoksul insanlara kendi elleriyle vermeli" dedi.

Zekatın; müminlerin, cimrilik, ihtiras, egoistlik, mala düşkünlük, katı kalplilik gibi kötü huyları gideren, fakirlere ve acizlere karşı sevgi ve şefkat duygularını geliştiren ve toplumun fertlerini kaynaştıran bir ibadet olduğunu ifade eden Çelik, şunları söyledi:

"Zekat; malı bereketlendiren, ekonomiye canlılık veren ve topluma refah sağlayan bir ibadettir. Fakirin aldığı zekat tüketim gücünü arttıracağından, cemiyette üretim artacak, üretim arttıkça da yeni iş sahaları açılacak, böylece işsizlik azalacaktır. Zenginle fakir kaynaşacağı için de iktisadi bakımdan daha verimli bir ortam olacaktır. Bu açık ekonomik gerçekler bir yana Allah'ın da, 'Mallarını Allah yolunda harcayanların durumu, yedi başak verip her başağında yüz dane bulunan danenin haline benzer. Allah dilediğine kat kat fazlasını da verir. Allah ihsanı bol olan, hakkiyle bilendir' vaadi vardır."

Çelik, fakirin zekat almaya muhtaç olmasından çok zenginin vermeye muhtaç olduğunun bilinmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 13:29:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?