4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Foklor topluluğu Türkiye'yi temsil etti

Gaziantep Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (GFK), İtalya'da düzenlenen International Palagianello Folk Dance Festivali'nde Türkiye'yi başarıyla temsil etti. Geçen yıl kurulan ve ilk yılında Türkiye'yi yurtdışında temsil etme başarısını gösteren GFK, yapmış olduğu gösterilerle büyük alkış topladı.

Brezilya, Portekiz, Ukrayna, Çin, Rusya, Yunanistan, Macaristan, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Fransa, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan ve İtalya'dan ekiplerin sahne aldığı İtalya'daki Palagianello Folk Dance Festivali'ne 30 kişilik ekiple katılan GFK, 10 gün boyunca Türk halk oyunlarından örnekler sergiledi. Sergiledikleri Gaziantep, Denizli, Fethiye, Kırklareli ve Van yöresi gösterileriyle büyük ilgi gören GFK ekibi, gösterilerden arta kalan zamanlarda başta Roma olmak üzere İtalya'nın turistik yerlerini gezdi.

GFK Kulübü Başkanı M. Burak Anlar, 2007 yılı için koymuş oldukları hedeflere başarıyla ulaştıklarını belirterek, önümüzdeki yıl çok daha büyük başarılara imza atmak ve Türk kültürünü daha iyi tanıtmak için tüm Gaziantep halkının desteğini beklediklerini belirtti. GFK yeni dönem çalışmalarının kasım ayı itibariyle pazar günleri saat 10.00 ile 13.00 arası Erdem Koleji Kapalı Spor Salonu'nda yapılacağını kaydeden Anlar, kapılarının tüm gençlere açık olduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 16:44:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?