4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Fransız pilot Rumkale'ye hayran kaldı

FRANSIZ PİLOT RUMKALEYE HAYRAN KALDI

2010 Architon Dünya Offshore Şampiyonası Gaziantep Grand Prix'de yarışan Fransa Marsilya Takımı Pilotu Philippe Benhamou Rumkale'nin eşsiz tarih ve doğa zenginliklerine hayran kaldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Fonu ve OPET'in sponsorluk destekleri ile Rumkale'nin farklı ve eşsiz coğrafyasında düzenlenen yarış sırasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrimle sohbet eden Benhamou, Paris dönüşü Rumkale ve bölgenin gördüğü güzelliklerini öven bir elektronik posta yolladı.

Mesajında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere organizasyona ev sahipliği yapan kuruluşların yetkilileri ile halkın kendilerine son derece sıcak ve misafirperver davrandıklarını söyleyen Philippe Benhamou, "Rumkale'deki bu yarışlar hafızamda sadece sportif bir hadise olarak değil, aynı zamanda son derece duygusal bir olay olarak iz bırakacaktır" dedi.

Yarışta dereceye girerek podyuma çıkmış olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Benhamou, "Rumkale'nin ve Fırat nehrinin büyüleyici ortamı beni daha da çok etkiledi. Yakın gelecekte, bölgenizin bütün şaheserlerini yeniden keşfedebilmek umuduyla daha çok vakit ayırarak ziyaret etmeyi arzuluyorum" diye ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 14:50:04
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 19:21:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?