6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Fuhuşçu emniyet amiri adliyede

Gaziantep'te, fuhuşa yönelik gerçekleştirilen "Kumbara" operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında bir emniyet amiri ile bir polis memurunun da bulunduğu toplam 28 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye getirildi.

Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, "fuhuş, çek senet tahsilatı ve gasp" yaptıkları iddia edilen bir şebekeyi 2 ay boyunca takibe aldı. Gerekli çalışmanın ardından "Kumbara" adı verilen operasyon için düğmeye basıldı. Operasyonda emniyet amiri G.K. ve bir polis memuru olmak üzere toplam 28 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından bu sabah erken saatlerde adliyeye sevk edildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen şüpheliler, teker teker içeri alındı. Zanlılar basın mensuplarını görünce yüzlerini kapatarak tehditler savurdu. Adliyeye getirilen zanlıların akşam saatlerine kadar yargılanmaları bekleniyor.

Öte yandan operasyon sırasında zorla fuhuş yaptırıldığı iddia edilen 10 kadın ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. İfadeleri alınan bayanlar arasında 18 yaşından küçük kız çocuklarının da bulunduğu ve fuhuşa zorlandıkları ileri sürüldü.

Şebeke ile bağlantılı olduğu ileri sürülen ve cezaevinde bulunan 3 kişinin de aynı suçtan yargılanacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 10:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?