6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Futbol öğrencilere deprem eğitimi

Fenerbahçe Spor Kulübü, Gaziantep Futbol Okulu öğrencilerine, Arama Kurtarma Derneği'nin (AKUT) hazırladığı kitapçıkları dağıtarak deprem anında yapılması gereken konularla ilgili bilgilendirdi.

Fenerbahçe Spor Kulübü bölge sorumlusu Mahir Yılmaz, "Fenerbahçe Spor Kulübü bünyesinde eğitim alan her çocuk hayata daha donanımlı bir şekilde hazırlanıyor. Okulumuzda sadece futbol alanında değil öğrencilerimize sosyal anlamda gelişmeleri açısından önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek AKUT'dan alınan 'İletişim Hayattır' adlı kitapçıkları öğrencilerimize dağıtarak onların ve ailelerinin depremle ilgili bilinçlenmesini sağladık" dedi.

Depremin ülkeye maddi ve manevi ne kadar ağır kayıplar verdiğini ve bu yaraların sarılması için uzun soluklu çalışmalar yapılması gerektiğini bildiklerini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: "Maalesef ülkemizde bu gibi doğal afetler yaşanmaktadır. Böyle gelmiş böyle gider düşüncesini artık bir kenara bıraktığımız bu günlerde geleceğimizi oluşturan yavrularımıza hayatın gerçekleri ile ilgili doğru bilgi vererek onların hayata daha donanımlı daha da fazla bilgi ve birikime sahip olarak yetişmelerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz."

Bu konuda herkesin üzerine düşen görevi ertelemeden yerine getirmeye çalışması gerektiğini anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Fenerbahçe Spor Kulübü Gaziantep Futbol Okulu olarak biz de görev sorumluluğu kapsamında öğrencilerimize deprem konusunda bilgilendirmek için böyle bir girişimde bulunduk. Değerli AKUT yöneticilerine yapmış oldukları bu çalışmalar için teşekkür ediyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 15:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?