2
Mayıs
2024
Perşembe
GAZİANTEP

G.Antep: 300 milyon cezayı duyunca adliyeyi birbirine kattı !

Bayram alışverişi için arife günü Gaziantep’e gelen bir kişi, sepetli motosikletine el konularak 300 milyon lira ceza ödemesi istenince, adliyeyi birbirine kattı.

5 çocuk babası 48 yaşındaki Doğan Polat, arife günü bayram alışverişi için merkeze bağlı Damlacık Köyü’nden Gaziantep’e geldi. Polat, sepetli motosikleti ile İnönü Caddesi üzerinde ekmeklik un aradığı sırada trafik polisleri tarafından durdurularak motosikletine el konuldu.

Trafik polisleri Polat’a, bayramdan sonra gelip cezayı ödedikten sonra motosikletini alabileceklerini söylediler. Polat da, daha sonra sepetli motosikletini almak için Gaziantep Adliyesi’ne geldi. 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görevli memurun 300 milyon ceza ödemesi karşılığında sepetli motosikletini alabileceğini söylemesi üzerine Polat şaşkına döndü.

Görevli memura bağırarak tartışmaya başlayan Polat, "Ben bayramda çocuklarıma bir çorap dahi alamadım. Bu 300 milyon liralık cezayı nasıl öderim? Ben sepetli motosikletimi alıp köyüme dönmek istiyorum" diyerek adliyeyi birbirine kattı.

İçerideki görevliler tarafından güçlükle yatıştırılan Polat, dışarı çıkarıldı. Adliye önünde gözyaşlarını tutamayan Polat, un almak için Gaziantep’e geldiğini belirterek, "Un almak için gelmiştim, sepetli motosikletime el koydular. Hamallık yaparak çocuklarımın rızkını zor kazanıyorum, bir de benden 300 milyon lira ceza ödememi istiyorlar. Fakir fukaranın üstüne bu kadar mı yüklenilir?" dedi.

ORHAN ÇİÇEK-GAZİANTEP (İHA)
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2003 Salı 12:54:55
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 17:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?