4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

G.Antep kötü gidişe dur demek istiyor

Turkcell Süper Ligi'nde son 4 haftadır galibiyet yüzü göremeyen Gaziantepspor, kötü gidişe son vermek istiyor. 

Gaziantepspor Yönetim Kurulu, bugün Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl başkanlığında toplanarak olağan toplantısını yaptı. Toplantı sonrasında bir basın toplantısı düzenleyen Başkan İbrahim Kızıl, takımdaki eksikliklerin tespit edildiğini ve devre arasında gereken tedbirlerin alınacağını belirtti. Başkan Kızıl, 4 hafta önce Gaziantepspor'un başarısından söz edilirken, şimdi ise alınan mağlubiyetlerin konuşulduğunu kaydederek, ''Hiç kimse endişe etmesin. Hastalığı tespit ettik, devre arasında gereken tedbirler alınacak'' dedi. Başkan Kızıl, yönetim kurulu olarak sürekli toplantılar yaptıklarını ve istişare içerisinde olduklarını ifade ederek, şunları söyledi: 

''Kayserispor maçındaki oyun herkesi üzdü. Maçtan sonra Teknik Direktör Walter Zenga ile 1.5 saat süren bir görüşmede bulunduk. Zenga bize, yaşanan olaylardan üzüntü duyduğunu, yönetimin önünü açmak için istifa etmek istediğini söyledi. Hatta 3 yıllık sözleşmeyi yırtabileceğini ve hiçbir şekilde tazminat talep etmeyeceğini bildirdi. Ancak, öfkeyle kalkan zararlar oturur. Böyle durumlarda en kolay iş hocayı göndermektir. Hocamızın istifasını kabul etsek, Gaziantepspor'a gelebilecek boşta olan bir teknik direktör de yok. Hem hastalığın sebebi hoca mı? Öncelikle hastalığı tespit etmek gerek. O nedenle hocamız Zenga'nın istifasını kabul etmedik ve yanındayız.''
Yönetim olarak Gaziantepspor'un başarısı için çalıştıklarını, ancak futbolda yenmek kadar yenilmenin de olduğunu dile getiren Başkan Kızıl, şöyle devam etti:
''Yönetim kurulundan kimse, kendisini rezil etmek için bu göreve gelmedi. Kentimizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bu takım, İbrahim Kızıl'ın takımı değil. Herkes takıma sahip çıkmalı. Gaziantepspor'un başarısı için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Ancak futbolda başarı maddiyatla oluyor. Kentte sorumluluk taşıyan insanlardan maddi ve manevi destek görmüyoruz. Bu kulüp babamın kulübü değil. Biz sadece vebal aldık, görevimizi yapıyoruz. Bundan da gurur duyuyoruz. Ancak şu anda büyük zorluklarla kulübün ödemelerini ve futbolcuların paralarını ödüyoruz. Şampiyon olmayı kim istemez ki, gönül ister ki şampiyon olalım. Ancak, başarı maddiyatla oluyor.''
Başkan Kızıl, Gaziantepspor'un içinde bulunduğu kötü durumdan birlik ve beraberlik içerisinde kurtulacağını savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü: 

''Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Geriye değil, ileriye bakmamız gerek. Bu konuda taraftara büyük görev düşüyor. Hiç kimse endişe etmesin. Gaziantepspor'un başarısı için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Şu son 2 maçtan sonra her şeyi anlatacağım. Ancak takımın bu 2 maçta etkilenmemesi için şimdi sadece bunları söyleyebiliyorum. Eksiklikleri tespit ettik, devre arasında gereken tedbirler alınacak, hangi mevkide ihtiyaç varsa transferler yapılacak. Hocamızın kesinlikle yanındayız. Futbolculara da Zenga'nın 3 yıl daha burada olduğunu söyledik. Eğer istemeyen futbolcu varsa hemen gitsin.'' 

Başkan Kızıl, eleştirilere açık olduğunu ve eleştiriler sayesinde doğrulara ulaşıldığını kaydetti. Her maçtan sonra futbolcuları teker teker arayarak onları motive ettiğini belirten Başkan Kızıl, ''Ancak takıma kim zarar veriyorsa cezasını çeker. Kayseri maçındaki kötü oyun nedeniyle yönetim kurulu olarak, tüm teknik heyet ve futbolculara 10'ar bin dolar ceza verdik. Kırmızı kart gören Diawara'nın ise 20 bin Euro ile cezalandırılmasını kararlaştırdık'' dedi. 

Başkan Kızıl, Kayserispor maçında taraftarın gösterdiği tepkinin hatırlatılması üzerine ise, ''Eğer maçta ben de olsaydım, taraftarların istifa çağrısına ben de alkışlarla destek verirdim. Çünkü taraftar bizden başarı istiyor, çünkü biz öyle söz verdik'' diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 01:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer asım uykulu IP: 88.243.0.xxx Tarih : 8.12.2006 18:17:31
takımımızda orta sahaya lider ve oyun kurucu lazım.defansada sag ve sol bek lazım care bu başka çare yok .bunlar takıma alınırsa un da var şekerde var deriz .iş ustaya klaıyor ustamızda kariyerlive bilgili kişi .başkada altarnatifimiz yok.