6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

G.Antep matbaada İstanbul'la yarışıyor

Gaziantep Matbaacılar Odası Başkanı Ökkeş Sönmezoğlu, matbaacılıkta İstanbul ile aynı parkurlara sahip olduklarını ancak iş adamlarının ve milletvekillerinin işlerini halen İstanbul'a yaptırdıklarını söyledi.

Sönmezoğlu, yaptığı açıklamada, baba mesleği olan matbaacılık mesleğini küçük yaşlardan itibaren yürüttüğünü belirterek "Gaziantep'te matbaa sektörünün ilerlemesi için, iş adamlarımız ve milletvekillerimiz yaptırdıkları işlerle bizlere destek olması gerekir. Önceden bir küçük esnaf 10-15 bin YTL'lik bir makine alarak bir tesis kurup, 4-5 kişiye de iş imkanı sağlıyordu. Şimdi ise, teknolojinin hızla ilerlemesi, internet üzerinden siparişlerin alınması, Uzakdoğu ülkelerinin ambalaj ve matbaa sektörüne girmesi bizleri sıkıntıya sokmaktadır" şeklendi konuştu.

Sönmezoğlu, teknolojinin hızla ilerlemesine bağlı olarak matbaacılığın da artık doyumsuz, sınırsız bir sermaye üzerinden dönmeye başladığını ifade ederek, "Küçük esnaflarımızın kümeleşip veya uzmanlaşarak bir araya gelmesi lazım. Ancak Gaziantep'te ortak iş yapmak biraz zor görünüyor. Esnafımıza, devamlı olarak bir araya gelerek büyüyebileceklerini belirtiyoruz. Ama küçük esnafımızın daha büyük işletmeler haline gelebilmesi için devlet desteği alması gerekiyor" diye konuştu.

Gaziantep'te, İstanbul'da hangi makineler varsa aynı makine parkurlarının bulunduğunu kaydeden Sönmezoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; "Bölgemizde ileri teknoloji ile çalışan 5-10 tane matbaamız var. Bu matbaalar şimdi Bursa'dan, Kayseri'den, İstanbul'dan iş almaya başladılar. Ancak Gaziantepli sanayici ve milletvekillerinin ise matbaa işlerini başka şehirlerdeki matbaalara bastırdıklarını görüyoruz. Gaziantep'in ekmeğini yiyen Gaziantepli sanayicimiz ve vekillerimizin en azından işlerini Gaziantep'teki matbaalara bastırarak destek vermesi gerekir."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 17:13:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?