6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

G.Antep'e yılın ilk karı düştü

Gaziantep'te yılın ilk karı yağarken, yüksek kesimlerde şiddetini artıran yağış trafiği olumsuz yönde etkiliyor.

Yurt genelinde etkili olmaya başlayan soğuk ve yağışlı hava, Gaziantep'te de etkisini göstermeye başladı. Sabahın erken saatlerinde yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı ilerleyen saatlerde kent merkezinde de etkisini gösterdi. Yüksek kesimlerde şiddetini artıran soğuk hava ve kar yağışı trafiği de olumsuz yönde etkiliyor. Sabah saatlerinde trafiğe çıkan ve kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler buz pistine dönen yollarda zaman zaman kayarak ilerledi. Direksiyon hakimiyetini kaybeden bazı sürücüler kayan araçlarını güçlükle durdurabildi. Kar yağışının şiddetini artırmasıyla birlikte bazı vatandaşlar otomobillerini yol kenarına bırakarak ayrılmak zorunda kaldı.
Bazı bölgelerde ise zincirsiz yola çıkan birçok aracın maddi hasarlı kazalar yaptığı bildirildi. Vatandaşlar kar yağışına hazırlıksız yakalandıklarını ancak olası bir tehlike sırasında zincirlerini takarak yollarına devam edeceklerini söyledi.

Öte yandan, trafik ekipleri kar yağışı nedeniyle denetimlerini artırdı. Sürücülere daha dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapan yetkililer, yoğun kar yağışı olan bölgelerde mutlaka zincir takılmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 15:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?