6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

G.Antep'in içme suyu tertemiz çıktı

GASKİ Genel Müdürlüğü Su Şebekesi ve Arıtma Tesisi Daire Başkanı Günhan Güngördü, "Genel Müdürlüğümüzde şişe su görürseniz istifa etmeye hazırım. Sularımız insan sağlına uygun koşullardadır" dedi.

GASKİ arıtma tesisinde düzenlediği basın toplantısında Güngördü, "Son günlerde bazı yerel gazetelerde Primer Hastanesi doktorlarından birinin vermiş olduğu açıklamasında Gaziantep'te içme sularının kirli olduğu belirtilerek 'Sularımız maalesef kirli, halkımızın musluklardan akan içme sularını mutlaka kaynatıp öyle içsinler' denilmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendirme ihtiyacı duyduk" dedi.

Arıtma tesislerine gelen ham su ve şehre verilen temiz suyun 24 saat arıtma tesisleri personeli ve şehir içi ekipler tarafından kontrol edildiğini ifade eden Güngördü, şehre verilen suyun günlük analizlerinin yapıldığını ve şehir genelindeki şebekelerden de periyodik olarak numuneler alınıp laboratuarda analiz edildiğini söyledi.

Yapılan analiz sonuçlarının ise www.gaski.gov.tr adresinden duyurulduğunu kaydeden Güngördü, "Yapılan bu analizler sağlık bakanlığınca Türkiye genelinde uygun görülen laboratuarlar arasında olması ve TSE'den yeterlilik belgesi almış laboratuarlar olması nedeniyle de teşkil edilmektedir. Genel Müdürlüğümüze bağlı içme suyu arıtma tesisleri ekipleri ile Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından şehrimize verilen içme suyundan ve uç noktalardan periyodik olarak ortaklaşa alınan su numunelerinin tahlili yapılmaktadır. Suyun kalitesi sürekli olarak kontrol altında tutulmaktadır. 2008 yılı içinde 3 bin 699 adet bakteriyolojik, 9 bin 95 adet kimyasal numune alınmış olup bunların uygunluğu her iki kurumun laboratuarlarında incelenmektedir" şeklinde konuştu.

Yaz aylarında ishal vakalarının yaşanmasını ise yaz mevsiminde çokça tüketilen sebze ve meyvelerin iyice yıkanmadan yenmesine bağlayan Güngören sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatandaşlarımızın özellikle yeşil sebzeleri bir müddet suda bekleterek tüketmeye özen göstermeleri gerekir. Ayrıca vatandaşlarımıza ait su kuyuları bulunmaktadır. Bu kuyu sularının içilmeden önce mutlaka analizlerinin yapılması gerekir. Vatandaşımızın bize başvurması halinde ücretsiz olarak kuyu sularının analizlerini yapıyoruz. Vatandaşlarımıza ait bu kuyular meskun mahal içerisinde kalması nedeniyle hızla kirlenme olduğu ve bu nedenle de kuyu suları çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilmektedir."

Toplantıya katılan Primer Hastanesi Yöneticisi Cengiz Akarsu ise kendilerinin verdikleri açıklamanın yanlış anlaşıldığını ve kirli sular derken şebeke sularının değil kuyu sularının kastedildiğini belirterek kendisinin de şebeke suyu içtiğini söyledi.

Konuşmaların ardından ise Güngördü ve GASKİ Genel Müdürlüğü İşletme Şefi Hatice İyidir basın mensuplarına arıtma tesisini gezdirerek bilgi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 22:40:31
Güncelleme :20 Ağustos 2008 Çarşamba 15:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?