4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

G.Antepli girişimcilere Almanya fırsatı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi Koordinatörü Figen Ögüt, Almanya'nın gerek konumu gerekse de pazar koşulları bakımından Türkiye'nin ticari ilişkiler içerisinde bulunduğu en önemli ülkelerden biri olduğunu, Duisburg kentinin de stratejik konumu açısından Gaziantepli girişimcilerin Avrupa'ya açılması için fırsatlar sunduğunu söyledi.

GTO AB Bilgi Merkezi ve Duisburg Uluslararası Ticaret Merkezi işbirliği ile düzenlenen "Gaziantepli Girişimciler için Duisburg-Almanya Fırsatları" konulu seminer GTO Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya konuşmacı olarak Duisburg Ekonomi Teşvik Dairesi AB Projeleri ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Angel A. Pons ve Duisburg Uluslararası Ticaret Merkezi Proje Yöneticisi Aykut Yıldırım katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan GTO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Figen Ögüt, Almanya'nın gerek konumu gerekse de pazar koşulları bakımından Türkiye'nin ticari ilişkiler içerisinde bulunduğu en önemli ülkelerden biri olduğunu belirtti. Öğüt, "2007 yılı Ekim ayı itibariyle Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülkeler arasında birinci sırada Almanya var. Yine Türkiye'nin Rusya'dan sonra en çok ithalat yaptığı ikinci ülke Almanya'dır" dedi.

Almanya'nın, Gaziantep'in en önemli dış ticaret ortaklarından biri olduğunu kaydeden Öğüt, şunları söyledi:

"2006 yılında gerçekleştirilen 87 milyon dolarlık ihracat tutarı 2007 yılının Ocak-Kasım ayları içinde yakalandı ve bu ihracat miktarının 100 milyon dolara yükselmesi beklenmekte. Halihazırda Gaziantepli iş adamları ile Alman işadamları arasında önemli işbirlikleri kurulmuştur. Gaziantep ile Almanya'nın Duisburg kenti arasında mevcut ekonomik ve ticari alandaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla kardeş şehir ilişkisi kurulmuştur. Duisburg konumu itibariyle Avrupa'nın en yoğun endüstri bölgesinde bulunmakta ve her geçen gün yeni firmalara ev sahipliği yapmaktadır. Duisburg kenti Gaziantepli girişimcilerin Avrupa'ya açılması için fırsatlar sunmaktadır".

Duisburg Ekonomi Teşvik Dairesi AB Projeleri ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Angel A. Pons ise:

"2 yıldır Gaziantep'le kardeş şehiriz. Ancak bu kardeş şehir anlaşması daha çok ekonomik konuları içermektedir. Burada önemli olan kültürel değişimlerden ziyade ticari ilişkileri artırmaktır. Gaziantep'in girişimcilerini tanımak, ekonomik yapısını görmek ve Gaziantepli girişimcilerle yeni iş ortaklıkları kurmaktır. Gaziantepli girişimcilerle yeni projeler oluşturmaktır. Her iki şehrin de diğer ülkelerle önemli ticari bağlantıları var. Gaziantep'in Suriye ile Duisburg'un ise Batı Avrupa ülkeleri ile önemli ticari ilişkileri var. Her iki şehir için yeni ortaklıklar ve yeni projeler kurmak isteriz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 17:27:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa ÖZDARAKÇI IP: 88.228.192.xxx Tarih : 9.12.2007 12:16:44

KENTİMİZİN DIŞ TİCARET OLANAKLARI HABER OLARAK DUYMAK GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL,YANLIZ AÇIKLAMA ÇOK AZ GELDİ DAHA DETAYLI BİLGİLERDEN FAYDALANMAK İSTİYORUM