4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

G.Antepli köylünün Çanakkale sevgisi

Gaziantep'te, rüyasında Çanakkale'de savaştığını gördüğünü iddia eden köylü vatandaş, evinin dışını Atatürk posterleri ve Çanakkale Destanı'yla ilgili yazılarla doldurdu. 

İslahiye İlçesi Akınyolu köyünde ikamet eden 2 özürlü çocuk babası 38 yaşındaki Abdullah Keskin, vatani görevini Çanakkale'de yaptığını ve o dönemde izin günlerini Şehitlik'te geçirdiğini, bunun da kendisini derinden etkilediğini belirtti. 

Rüyalarında Çanakkale'de İngilizler'e karşı savaştığını gördüğünü iddia eden Keskin, gördüğü rüyaların kendisini çok etkilediğini kaydederek, "Ben askerliğimi jandarma olarak Çanakkale'de yaptım. İzin günlerimde ise Çanakkale Savaşı'nda hayatını kaybedenlerin anısına yapılmış Şehitlik'te geçirdim. Teskeremi aldıktan sonra da Çanakkale'yi ve orda yapılan savaşı hep rüyalarımda gördüm" dedi. 

Rüyalarında Mustafa Kemal Atatürk'le İngilizler'e karşı Çanakkale'de savaştığını gördüğünü ifade eden Keskin, şunları söyledi:
"Gördüğüm rüyalar üzerine ben de evimin dışına Atatürk posterleri yapıştırdım ve Çanakkale ile ilgili olarak 'Çanakkale Geçilmez', 'Önce Barış', 'Ben Size Taarruzu Değil, Ölmeyi Emrediyorum' yazılarını yazdım. Ben Türklüğümle gurur duyuyorum. Bu vatanı bize bırakan ecdadımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Yazdığım yazılar köylülerden de büyük ilgi gördü. Hatta çocukların da büyük ilgisini çekti. Birbirleri ile küfürlü konuşmalar yapan çocuklar, benim yazılarımı görünce küfürlü konuşmaktan vazgeçtiler". 

Keskin, Çanakkale'yi ve askerliği çok sevdiğini, tekrar çağrılması halinde koşa koşa askere gidebileceğini de sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 13:12:30
Güncelleme :16 Ocak 2007 Salı 13:15:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?