3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

G.Antepspor'da Hadzibegic devri

Gaziantepspor, prensip anlaşmasına vardığı Boşnak teknik direktör Faruk Hadzibegic ile 1 yılı opsiyonlu, 2 yıllık sözleşme imzaladı. İmza töreninde Başkan Celal Doğan sert açıklamalarda bulundu.

Gaziantepspor’un çiçeği burnunda teknik direktörü Faruk Hadzibegic, 1 yılı opsiyonlu, 2 yıllık sözleşmeye imza atarken, böyle bir imza atmanın kendisi için bir şans olduğunu söyledi.

Hadzibegic, "Karşılıklı güven içerisinde çalışacağız. El ele çalışacağız, en iyi sonuçları alacağız. İnşallah şans da bizden yana olur. Futbol ciddiyet ister, transfer kararında hata yapmamak, dikkatli olmak gerekir. Bu hassasiyetle transfere eğilerek, iyi bir kadro kuracağız. Tüm maç kasetlerini izledim. Yönetime görüşlerimi ilettim. Kesin tavırlarımızı alacağız" dedi.

Altyapıya büyük önem vereceğini ifade eden Hadzibegic, hazırlık kampına altyapıdan futbolcu götüreceğini ve burada başarılı olanları A takıma alacağını kaydetti.

Başkan Celal Doğan, genç ve dinamik bir hocayla çalışacaklarını, Hadzibegic’in kendilerine sunduğu rapora göre yeni transferler yapılacağını belirtti. Hocanın takımı sahada gördükten sonra takımda eksik olan mevkilere transfer yapılacağını kaydeden Doğan, "Kamp döneminden sonra takıma takviyeler yapılacak. Takımda eksiklikler var. Onun kararını da hoca verecektir. 1 stoper, sol dış ve 1 santrafor almayı düşünüyoruz. Bu konuda hocanın vereceği karar çok daha önemli" dedi.

Doğan, 23 Haziran’da yapılacak kongrede kulübü tinercilere teslim etmeyeceğini ifade ederek şunları söyledi:

"Kongrede kulübe iyilik mi kötülük mü yapıldığını iyi tespit etmek gerekir. Yönetime elit kişilerin talip olması halinde görevi teslim etmeye hazırız. Ama kendine göre aday uyduranlara hiçbir zaman kulübü teslim edemeyiz. İyi idare edilemeyen takımların çok kötü olduğunu hep birlikte yaşayıp gördük. Gaziantepspor’u kapımıza bırakanlar, şimdi başka senaryo üretmesinler. Gaziantepspor, geçen yıl dünyada 300 takım arasında 39. sırada yer almış bir ekiptir. Gaziantepspor’un kümesi bile yoktu. Ama bugün bir şeyler hazır oldu, iyi oldu diye, ’işte biz geliriz, bazı imkanları kullanır, idare ederiz’ diyenler varsa, burası idare yeri değildir. Gaziantep’te bu işi yapacak birkaç aile var. Onlardan da ses çıkmadığına göre, çocuğu büyütüp sokağa bırakamayız. Tinercilerin çocuğa sahiplik yapmasına izin vermeyiz. Kendilerine göre senaryo yazanların senaryosu Gaziantepspor’da sökmez."

Har vurup, harman savurup iki basamak yukarı çıkıp, Gaziantepspor’un geleceğini ipotek altına alacak bir politika gütmeyeceklerini ifade eden Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gaziantep’in ekonomisi iyi durumdayken, Gaziantepspor’a yardım edilmedi. Şu anda sanayi kan ağlıyor, bu halde nasıl takımı bırakabilirim. 600 kişiden 400’ü aidatını yatırmamış.

Gaziantepspor’a hücum edenlerden, 5 yıldır aidat ödemeyen insanlar var. 60 milyon lirayı Gaziantepspor’dan esirgeyeceksin ama 600 milyonluk laf edeceksin. Palavraya gerek yok. Para ödemeye yürek ister. Hayatında cebinden kimseye çay parası ödememiş kimseler, spor iddiasında bulunuyor."

Celal Doğan, 3-5 sene sonra Türkiye’de çok iyi yerlere gelecek genç isimleri transfer ettiklerini ve Gaziantepspor’un geleceğine yatırım yaptıklarını söyledi. Doğan, bu sezon ligin çok çetin geçeceğini ifade ederek, "Lig zorlaşıyor. Müessese takımları geliyor, belediye gücü ve iktidar gücüyle güçlenen takımlar var. Biraz daha imkanları zorlaştırarak, daha iyi takım yapmamız gerekiyor. Ligde sıkıntı yaşamamak, kalıcı ve başarılı olmanın yolu, iyi takım kurmaktan geçiyor. Bu sezon en azından 10 milyon dolarlık bir bütçe ayırmak zorundayız" şeklinde konuştu.
Naklen yayın gelirlerinin paylaşımı dolayısıyla 4 büyük kulüp ile 14 Anadolu kulübü arasında gerginleşen ortama da değinen Doğan, şunları söyledi:

"Biz sadece Gaziantepspor’u değil, Türkiye futbolunu da yönlendirmeye çalışıyoruz. Havuz sistemi dün gibi olmayacak. Rekabeti artırmayacak, gelirini artırmayacak hiçbir anlayış Türk futbolunu büyütmez. Bizim amacımız gelecekteki Türk futbolunu büyütmektedir. Bu neyle olur, rekabetle olur. Havuzdaki dağılım adil değil. Bu direniş, bir baş kaldırış ve isyan değil. Hak arama mücadelesi ve adalet istiyoruz. Rekabeti sağlasın diyoruz. Federasyon şimdi bizim gelirlerimizi artırmayı düşünüyor. Bu yetmez."

Doğan, Futbol Federasyonu’nu da uyararak, büyük kulüplerin sübvanse edilmesine karşı olduğunu belirtti. Doğan, "Buradan onları uyarıyorum, bize vereceği parayı diğer kulüpleri sübvanse ederek yapmamalı. Açık olan makası muhafaza etmeye çalışmamalı. Ne yapmalıdır. Rekabetin birbirine yakın olmasını sağlamalıdır. Vereceği parada bizim paramız. Federasyon bizi haklı buluyor, gelirinizi artıralım diyor ve bu arada büyükleri de sübvanse edelim diyor. Bu doğru değil. Başarıya para vereceksiniz. Rekabeti körükleyecek, sezonun son maçına kadar rekabetin olacağı bir lig için bu gereklidir. Bunun yolu naklen yayın gelirlerinin yüzde 50’si eşit dağıtılsın, yüzde 40 puana ve yüzde 10 da reytinge verilsin. Bu sistemde biz 1 milyon 400 bin doları risk ediyoruz. Biz diyoruz ki gelin sahada büyüklüğünüzü ortaya koyun. Biz paramızı ortaya koyuyoruz, sizde paranızı ortaya koyun diyoruz. Onlar hayır, biz oturduğumuz yerden paramızı alırız. Elini sıcaktan soğuğa sokmayacaksın ama parayı da olacaksın. Böyle bir anlayış kabul edilemez. Gaziantepspor, 10 yıl boyunca ortalama 4. veya 5. bitirmiş. Her sene mutlaka büyük bir takımın üstünde ligi bitirdik ama bizim gelirimiz hep aynı kaldığı gibi onlar. yapacak bir kaç aile var. Onların parası 14 milyon dolarda kaldı. Adalet mi bu? O zaman niye yatırım yapayım. Her sene küme düşmemeye oynarız. Eğer havuz sistemi değişmezse, bu yatırımı yapmazdım. Yukarı çıkma şansımız olduğu için bu yatırımı yapıyoruz. Bu, kıran kırana maçları getirecek" diye konuştu.

Celal Doğan, bu sistemin değişeceğini, blöf yapmadıklarını, 14 kulübün haysiyet, namus ve şeref sözü verdiğini, bu kriterler değişmediği takdirde sahaya çıkmayacaklarını, o zaman büyük kulüplerin kendi kendilerine oynamaları gerekeceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 18:49:49
Güncelleme :26 Haziran 2005 Pazar 12:46:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?