4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

G.Antep'te 2. Irak Uluslararası Fuarı

Gaziantep, ikinci kez Irak Uluslararası Fuarı'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İlki geçen yıl yapılan fuarın ikincisi, 23 Mayıs günü çok sayıda yerli ve yabancı firmanın katılımıyla açılacak. 

Irak Ticaret Bakanlığı ve Forum Fuarcılık işbirliğiyle 23-27 Mayıs tarihinde Gaziantep'te düzenlenecek 2. Irak Uluslararası Fuarı'nda, 15 bin metrekarelik alandaki kapalı stantlar, tamamen doldu. Fuar için ayrıca 25 bin metrekarelik alanda 4 adet dev çadır, ayrıca açık alanda da stantlar kurulacak. Fuara, Türkiye'nin yanı sıra İsviçre, Japonya, Çek Cumhuriyeti, Hollanda Kore, Bahreyn, Çin, Suriye, Fransa, Brezilya, Rusya, İran, Mısır, İtalya, Ürdün, Macaristan, ABD ve Tayland'ın da aralarında bulunduğu
30 ülkeden 1000'den fazla firma katılacak. 

Fuara, Irak'tan katılacak olan firmalar, Bağdat ve Erbil'den 18 özel charter uçuşla Gaziantep havalimanına getirilecek. Ayrıca, 50 otobüsle Habur ve Öncüpınardan katılımcılar fuara taşınacak. Irak, Suriye ve Ürdün'den fuara katılacak olan Iraklı iş adamlarına sınır kapılarında fuar vizesi verilecek. 23 Mayıs 2007 günü kapılarını açacak Irak Uluslararası Fuarına dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'ın yanısıra Irak'tan gelecek olan bakanların da
katılacağı bildirildi. 

2. Irak Uluslararası Fuarı hakkında bilgiler veren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, bölge ülkeleri başta olmak üzere 30'un üzerinde ülkeden katılım olacağını açıkladı. Koçer, fuarda 900'den fazla stant kurulacağını bildirdi. Geçen yıl yapılan fuarın Gaziantep ticaretine olumlu katkıları olduğunu belirten Başkan Koçer, "Geçen yıl düzenlenen fuar ulusal anlamda ticarette çok büyük artışlar sağladı. Bölge anlamındaki artışta da özellikle sanayi ürünlerimizdeki ürün çeşitliliği çok farklılaştı. Daha önce Irak'a sadece un ihracatında çok fazla mal gönderebiliyorduk. Temel gıda maddelerinde çok fazla mal veriyorduk. Fuar sonrasında inşaat malzemelerinde artma başladı. Şimdi çok geniş bir gıda maddesi ile devam ediyoruz. Makarna, salça, çeşitli yağlar, inşaat malzemeleri, çikolata, bisküvi, şekerleme özellikle bu gıda maddelerinde çok yoğun bir ihracatımız var bölge olarak. Bu fuarı da fırsat haline getirip ikincisini, üçüncüsünü Irak Ticaret Bakanlığı ile devam ettirip Gaziantep'te yapabilirsek bu tabi ki Gaziantep'in de, bölgenin de, Türkiye'nin de lehine olacak ve ihracatımızı geliştireceğiz" dedi. 

2. Irak Uluslararası Fuarı'na Çin'den çok yoğun bir şekilde katılım olacağını ifade eden Başkan Koçer, Çin'in Irak pazarına girmek için fuarı fırsat olarak gördüğünü ifade eti. 

Bu arada ilki geçen yıl yapılan Irak Uluslararası Fuarı'na 35 ülkeden bine yakın firma katılmıştı. Yerli ve yabancı 60 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuar, verimli bir şekilde sonuçlanmıştı.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 15:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?