4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

G.Antep'te 20 kişi sobadan zehirlendi

Gaziantep'te sobadan sızan gazdan zehirlenen 20 kişi hastaneye kaldırıldı. 

Edinilen bilgiye göre, gece geç saatlerde sobaya atılan kömür nedeniyle Kıbrıs Yolu üzerinde Doğa Park Evleri'nde oturan aileden Musa Y. eşi Zekiye Y. çocukları Mustafa Y. Şükran Y., Kıbrıs Mahallesi 29. No'lu sokakta oturan aileden anne Sıdıka Y. çocukları Arzu, Ayça, Serkan ve Erkan Y., İstiklal Mahallesi'nde oturan Aynur Ö. Büşrü Ö., Rümeysa Ö., Onur Mahallesi'nde Mehmet K. sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Komşuları ve yakınları tarafından fark edilen vatandaşlar, özel araçları ve ambulansla Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Sobadan sızan gazdan zehirlendikleri tespit edilen vatandaşlara oksijen tüpü takıldı. Şahıslar, yapılan ilk müdahalenin ardından tedavi altına alındı. 

Diğer taraftan, sabahın erken saatlerinde sobadan sızan gazdan zehirlenerek hastaneye kaldırılan 7 kişinin ise tedavilerinin ardından taburcu edildikleri öğrenildi. 

Yetkililer, rüzgarlı havalarda gece geç saatlerde sobaya kömür atılmaması ve soba sönmeyene kadar aile fertlerinin uyumaması konusunda uyarılarda bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 13:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?