6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

G.Antep'te ilk Fransızca dergi

Fransız işadamlarının Gaziantep'e gelişi nedeniyle Gaziantep'te yayın hayatını sürdüren Sabah Gazetesi, Fransızca bir dergi çıkardı.

Tamamı Fransızca olarak hazırlanan derginin kapağında, "Les deux cuisines riches du monde vont faire bouillir la casserole dans I'industrie- Dünyanın iki zengin mutfağı sanayide tencere kaynatacak" ve "Gaziantep est au carrefour, non seulement des civilisations, mais egalement du commerce et de la productuion- Gaziantep medeniyetlerin kavşak noktasıdır" başlığı yeraldı. Derginin kapağında ayrıca Gaziantep'in önemli sanayici, işadamı ve yetkililerinin yanısıra Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emile ile Ticaret Müsteşarı M. Jean -Maurice Verbois'in mesajlarına yer verildi.

Gaziantep'te 62 yıldan bu yana yayın hayatını sürdüren ve Türkiye'nin en uzun ömürlü 11. gazetesi olan Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nurgün Balcıoğlu, kente gelen Fransız işadamları heyetini Fransızca bir dergi ile karşılama fikri konusunda yaptığı açıklamada, Gaziantep'in bölge ekonomisinde oynadığı role dikkat çekti.

Balcıoğlu, "Gaziantep ekonomisi için yabancı yatırımcının çok önemli olduğunu biliyoruz. Bakın bundan dört yıl önce Gaziantep'e İtalyan işadamları heyeti gelmişti. Biz o zaman da Gaziantep'i daha yakından tanıyabilmeleri için ilk kez İtalyanca bir dergi çıkarıp, 2 bin yıl öncesinin Roma dönemine atıfta bulunarak 'Tornano i Romani- Romalılar geri döndü' diye bir başlıkla karşılamıştık. Misafirler bundan çok etkilenmişlerdi. Şimdi bazı firmalarımız İtalyan ortaklarla çalışıyor" dedi.

Balcıoğlu, kentlerin gelişmesi ve yaşam standardının yükseltilmesi için tüm kurumların çaba sarfetmesi gerektiğini kaydederek, "Biz de basın olarak kentimizin tanıtılmasına ve gelişmesine bu tür hizmetlerle katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Dergimizde Gaziantep'in önemli kurumlarını ve sanayi kuruluşlarının yanısıra kültürel değerlerinden biri olan Tilmen Höyük'ü de tanıtıyoruz" diye konuştu.

Sabah Gazetesi tarafından hazırlanan, 20 sayfalık kuşe kağıda basılı renkli derginin tamamı konuklar için Fransızca olarak hazırlandı. Dergi, Fransız işadamlarının kalacağı odalara bırakılarak toplantıya Gaziantep'i tanıyarak başlamaları hedeflendi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 09:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
c.g. IP: 81.213.138.xxx Tarih : 19.02.2008 11:34:40

Fransızlar taaaa batı avrupadan gelip antepi işgal etmişler,kısa bir süre işgal zamanında bile kendi kültürlerini,kiliselerini antepe oturtmuşlar,yapmadıkları zulüm kalmamış,şimdi de şirinlik yapıyoruz öyle mi,askerle alamadıklarını ekonomik olarak şimdi alıyolar.