4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

G.Antep'te organ bağışı artıyor

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli Opr. Dr. Murat Ercişli, son iki ay içinde 3 kişiden alınan organların 11 kişiye nakledildiğini belirterek, organ bağışında bulunan ailelerin bu operasyonlarda büyük payı olduğunu söyledi. 

Kalp Damar Cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Murat Ercişli, beyin ölümü gerçekleşen hastaların yakınlarıyla bire bir görüşerek organ bağışı konusunda bilgiler verdiklerini belirtti. 

Ercişli, "Hastanemizde görevli bütün yetkililer ve doktorlar ekip halinde en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Organ bağışı konusunda da ekip halinde beyin ölümü gerçekleşen hastaların yakınlarıyla görüşüyoruz. Bu konunun ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Organ nakli bekleyen binlerce vatandaşımıza hayat verecek olan organ bağışında son 2 ay içinde beyin ölümü gerçekleşen 3 hastanın yakınları sayesinde 11 vatandaşımıza organ bağışını gerçekleştirdik. Bu konuda bizlere destek veren Özkalender, Keser ve Kaya ailelerine teşekkür ediyoruz" dedi. 

Ercişli, organ bağışı sayesinde hayat kurtarmanın herkesi memnun ettiğini ifade ederek, "Yapılan organ bağışıyla hayat bulan aileler, bağışı yapan ailelerle görüşerek memnuniyetini dile getiriyor. Organ bağışında bulunan hastaların yakınları da, büyük üzüntü içinde olsalar bile, başka bir insana hayat vermenin mutluluğunu yaşıyor. Daha önceleri Gaziantep'te pek sık rastlanmayan organ bağışının hızla artığını da görüyoruz. Yapılacak organ bağışıyla organ bekleyen hastalara hayat vereceğimizi unutmayalım" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2007 Çarşamba 17:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?