6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

G.Antep'te yağış sevinci

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, bir kaç gündür devam eden kar yağışının kuraklık tehlikesi yaşayan bölgeyi rahatlattığını söyledi.

Güzelbey, yaptığı açıklamada, Gaziantep'te Aralık ve Ocak ayında yağış olmamasının alışılmadık bir durum olduğunu, hemen hemen her yıl bu aylarda kar yağışının görüldüğünü belirtti. Bu yıl ise Ocak ayının sonlarında yağış görüldüğünü ve bu yağışıın kuraklık tehlikesi yaşayan bölgeyi rahatlattığını kaydeden Güzelbey, "Gaziantep'in içme suyununun karşılandığı Kartalkaya Barajı'nda doluluk oranı yüzde 30 seviyesindeydi. Yaşanan kar yağışı ile birlikte su seviyesinin yükselmesini bekliyoruz" dedi.

Gaziantep'in içme suyunun karşılandığı ikinci bir kaynak olan Mizmilli'de ise 2 kuyunun kuruduğunu ifade eden Güzelbey, "Kuruyan kuyularda derinleştirme çalışmaları sürüyor. Şubat ve Mart ayında yağacak bahar yağmurları ile Kartalkaya Barajı'ndaki su seviyesinin istenilen düzeye geleceğini bekliyoruz. Eğer bu durum gerçekleşmezse Çataltepe'den Kartalkaya Barajı'na su pompalayacağız. Bu da bize ciddi oranda maddi külfet getirecek. Ancak şunu kesinlikle söyleyebilirim ki, bu yıl da Gaziantep'te su sıkıntısı çekilmeyecek" diye konuştu.

Güzelbey, suyun milli bir servet olduğunu ve israf edilmesinin önüne geçilmesi için vatandaşların daha duyarlı davranmaları gerektiğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 15:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?