6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gafsad'da etkinlikler sürüyor

Ülkemizin önde gelen fotoğraf ustalarından olan Prof. Sabit Kalfagil, Faruk Akbaş, Tayfun Kocaman, Gaziantep Fotoğraf Sanatçıları Derneği (GAFSAD) binasında yaptıkları etkinliklerle fotoğraf severlerle buluştular.

Prof. Sabit Kalfagil siyah beyaz yaptığı fotoğraf gösterisinde İstanbul’un eski yaşam öğelerini izleyicilere sundu. İstanbul’un özellikle deniz yaşamını sunan Kalfagil, bu çalışmanın yakında kitap olarak yayınlayacağını söyledi. Gösteriden sonra soruları yanıtlayan Kalfagil, özellikle teknik soruların sorulmasının, yazılarının okuyucular tarafından izlenmesininsin sevindirici olduğunu söyledi. Günümüz fotoğrafı ile ilgili eleştiriler yapan Kalfagil, “Günümüzde fotoğrafa ulaşma kolaylaştı. Fotoğraf daha çok çekiliyor ama kaliteli fotoğraf sayısında çoğalma yok. Aksine kötü fotoğraf sayısı arttı” dedi.

Tayfun Kocaman ise, kendisinin siyah beyaz çalıştığını ve siyah beyazda çalışmanın kendisini mutlu ettiğini, özellikle kurgulu çalıştığını söyledi.

Kocaman, fotoğrafla ciddi uğraşanların en az orta boy fotoğraf makinesi ile fotoğraf çekmeleri gerektiğini söyledi. Fotoğrafın makine tarafından çekilmediğini ifade eden Kocaman, beyinle çekilen fotoğrafın daha sonra makine tarafından kalıcı hale getirildiğini belirtti.

Faruk Akbaş da, izleyicilere Türkiye’nin değişik bölgelerinden çekilen fotoğraflardan oluşan bir gösteriyi sohbetle tanıttı.

İki gün süren etkinlikler boyunca GAFSAD solonu dolup taştı. Gazianteplilerin yoğun ilgisini gören katılımcılar, izleyicilerle etkinlikten sonra konuşmalarını gecenin geç saatlerine kadar devam ettirdiler.

Gaziantep’teki fotoğrafçılarla çekim gezileri yapan konuklar, şehrin değişik bölgelerinde fotoğraf çekimleri yaparak Gaziantep’ten ayrıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 09:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?