6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GAGİAD başknı krizi değerlendirdi

Gaziantep Genç İş Adamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, "Uluslararası finansal gelişmeler, Türkiye ekonomisini ve KOBİ'leri etkileyecektir" dedi.

Erturhan, yaptığı açıklamada, bir yıl önce ABD'de başlayan finansal krizin Avrupa Birliği (AB) ülkelerini ve tüm dünyayı kademe kademe etkisi altına aldığını belirterek "Son beş yılda küresel sistemde yaşanan parasal genişleme ve bolluk, gelişmiş ve bizim de içinde bulunduğumuz gelişmekte olan ülkelerde tüketimi ve tüketime dayalı borçlanmayı artırmıştır. Ekonomilerin büyüme hızlarına da yansıyan ve Türkiye ekonomisi de dahil tüm ekonomileri büyüten bu ucuz borçlanma ve tüketim dönemi sona ermiştir" şeklinde konuştu.

2007 yılında başlayan dünyadaki parasal daralmanın 2008 yılında da artarak devam ettiğini ifade eden Erturhan, bu parasal daralmanın 2009 yılının sonlarına kadar süreceğini gözlemlediklerini söyledi. Erturhan, "Uluslararası finans piyasalarındaki gelişmelere bağlı olarak tüketimin ve buna bağlı olarak talebin düşmesi, finansman ve borçlanma maliyetlerinin artması, önümüzdeki dönemde KOBİ'lerin ve tüm ekonomik birimlerin borçlanma ve risk algılamalarını gözden geçirmelerini zorunlu kılmaktadır. Çünkü küresel ekonomideki krizin her gün biraz daha derinleşip yayılmakta olduğunu ve dalga boyunun büyüdüğünü düşünüyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 12:02:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?