6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GAGIAD konferansına yoğun ilgi

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) tarafından düzenlenen "Aile Şirketlerinde Aile Anayasasının Önemi ve Hazırlanması" konulu konferans gerçekleştirildi.

Tuğcan Otel'de düzenlenen konferansa, GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, dernek yönetim kurulu üyeleri, şirket temsilcileri ve kalabalık bir iş adamı topluluğu katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, bir aile şirketinin en zayıf noktasının “aile” ve “şirket” kavramlarının birbirine karıştırılması olduğunu belirtti. Aile şirketlerinin gelecek kuşaklara devredilmesi için kurumsal bir yapıya kavuşturulmasının gerekli olduğunu kaydeden Erturhan, "Aile şirketlerinde kurumsallaşmanın sağlanabilmesi Aile Anayasası'nın hazırlanmasını gerekli kılmaktadır. Aile Anayasası aile şirketlerinde şu andaki ve gelecekteki potansiyel sorunların çözümünü kolaylaştırmak için oluşturulur. Bu anayasa ile şirketin gelecek kuşaklara devri güvence altına alınmış olunur. Burada hedef, aile şirketlerini gelecek kuşaklara taşımaktır" dedi.

Erturhan, Türkiye'de 100-150 yıllık aile şirketlerinin bulunmadığını ifade ederek, "Aile şirketlerinin çeşitli sorunları bulunmaktadır. Çok güçlü liderleri olan aile şirketleri uzun süre yaşayabilirken, güçlü liderleri olmayan aile şirketlerinin ömrü çok kısa olabilmektedir. Maalesef ülkemizde de uzun ömürlü aile şirketleri bulunmamaktadır. 100-150 yıllık aile şirketimiz hiç yokken, yarım asırlık aile şirketlerimiz mevcuttur. Aile şirketleri Gaziantep'te de ciddi bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Bu şirketlerimizin sorunlarını masaya yatırmak ve çözüm yolları aramak için bu konferansı düzenledik" diye konuştu.

Erturhan, GAGİAD olarak kentin sorunlarına karşı duydukları sorumluluk ile bu tür organizasyonlar düzenlemeye devam edeceklerini kaydetti.

Erturhan'ın açılış konuşmasının ardından Gaziantep Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Civan ve Kocatepe Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Duygu Kızıldağ sunumda bulundular.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 10:30:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?