6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GAGİAD ödül töreni

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) tarafından Türkiye ve Gaziantep'e toplumsal fayda sağlayan 18 kişi ve kurum ödüllendirildi.

Tuğcan Otel'de düzenlenen törene, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Fatma Şahin, Özlem Müftüoğlu, Mehmet Erdoğan ve Mehmet Sarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, oda ve dernek yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan GAGİAD Başkanı Yaşar Erturhan, 14 yıldan beri kuruluş ilke, amaç ve çizgisinden ödün vermeden Gaziantep'te ve Türkiye'de öncü ve örnek bir kuruluş olduklarını belirtti. GAGİAD'ın üyelerinden aldığı güçle Gaziantep'te ve Türkiye'de her zaman kamuoyu gündeminde kaldığını kaydeden Erturhan, "Sosyo-kültürel alanda sosyal sorumluluk bilinci içinde öncelikle Gaziantep'te ve Türkiye'de bir çok değişime ve yeniliğe imza atmıştır. Kent ve ülke sorunlarını bulup ortaya çıkarmak ve bunlara çözüm önerileri getirmek ve genç işadamlarında bulunan entellektüel bilgi birikimi ve enerjiyi toplum yararına kullanmak ve ortaya çıkarmak GAGİAD'ın temel ilerleme ve hizmet anlayışı olmuştur" dedi.

Gaziantep ekonomisinin hızlı gelişimine genç işadamlarının katkısının yadsınamaz olduğunu ifade eden Erturhan, şunları söyledi: "Bugün Gaziantep ekonomisini oluşturan lokomotif işletmelerin ikinci kuşak işadamları üyemizdir. GAGİAD üyeleri Gaziantep ekonomisine ve dolayısıyla yurt ekonomisine hizmet etmekte, döviz kazandırmakta, üretim yapmakta, katma değer oluşturmaktadır. Kuruluşundan günümüze GAGİAD üstlenmiş olduğu sosyal sorumluluk ruhu ve bilinci içerisinde bir çok sosyal projelere imza atmıştır. İşte bunlardan birisi de ödül törenlerimizdir. Türkiye'de yapılan klasik ödül törenlerinden farklı bir içeriğe sahip ödül törenimizin amacı nicelik kriterlerden daha çok niteliksel özellik ve kriterlere dayalı olarak, Gaziantep'te ve Türkiye'de toplumsal fayda sağlamış kişi, kurum ve kuruluşların bulunup ödüllendirilmesi ve onların onore edilmesi ve toplum adına onlara teşekkür edilmesi ve bu yaklaşımın da toplumun diğer kesimlerini motive ve teşvik etmesidir."
Konuşmaların ardından ödül alacak 18 kişi ve kuruluşun tanıtımı yapılarak ödülleri verildi. Törende, çevre dalına Gaziantep Ağaç Yetiştirme ve Koruma Derneği Başkanı Muhterem Okutur, el sanatları dalında Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, kültür dalında İmam Çağdaş ve Özden Özsabuncuoğlu, spor dalında Göksu Üçtaş ve Şahinbey Belediyespor Voleybol Takımı, ekonomi dalında Muharrem Balat, Özel GAGİAD dalında Akten Köylüoğlu ve Mehmet Büyükekşi, endüstri dalında Sanko Makina, turizm dalında Zeugma Müzesi, sağlık dalında Prof. Dr. Mehmet Mutaf, eğitim dalında GTO Başkanı Mehmet Aslan, tarihsel çevre dalında Özel Sanko Okulları bünyesinde kurulan Sessiz Tarih Takımı, yayın dalında Ülkü Tamer, kamu hizmetleri dalında GSO Başkanı Nejat Koçer, basın yayın dalında Can Dündar, yaşayan tarihler dalında Mehmet Çetintaş ödül aldı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2008 Cumartesi 12:39:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?