6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GAGİAD OSB'yi ziyaret etti

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) 8. Dönem Yönetim Kurulu üyeleri, Organize Sanayi Bölgesi (GSB) Başkanı Cahit Nakıboğlu'nu ziyaret etti.

GAGİAD Yönetim Kurulu'nun OSB'yi ziyaretinde Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, GAGİAD'ın 8. Dönem Yönetim Kurulu'nu tanıttı ve GAGİAD'ın kuruluş tarihinden bu yana kurumsal altyapısı ve sosyal sorumluluk bilinci içerisinde, genç işadamlarını bir araya getirerek genç işadamlarında bulunan sosyo ekonomik ve kültürel birikimi toplum yararına kullanmanın GAGİAD'ın kuruluş felsefesi olduğunu belirtti. Gaziantep ekonomisi içinde genç jenerasyonun önemli bir payı olduğunu belirten Erturhan, genç jenerasyonun Gaziantep kalkınmasına ciddi bir ivme kazandırdığını söyledi.

Son günlerde ekonomide ciddi bir durgunluk yaşandığını ifade eden Erturhan, ekonomik durgunluğun ekonomik gerekçe ve sebepler dışında siyasi ortamında gerilmesi sonunda tüm ekonomik birimlerin bir belirsizlik ortamına atıldığını ve Türkiye'nin öncelikle iktisaden güçlenmesi gerektiğini dile getirdi. Erturhan, iktisadi gelişmenin de siyasi istikrar ve elbirliğiyle olmak zorunda olduğunu belirterek makro ekonomik istikrarın da buna bağlı olduğunu kaydetti. Erturhan, genç nüfusu ile çok ciddi ve yüksek bir büyüme potansiyeline sahip Türkiye'nin ve Gaziantep'in istikrar sağladığı ölçüde bu hedeflere çok hızlı bir şekilde ulaşacağını savundu.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu da GAGİAD'ın toplum menfaatleri doğrultusunda, çok yararlı işler ortaya çıkardığını söyledi. Nakıboğlu, "Gaziantep, sanayi şehri statüsüne sahip bir marka şehirdir. Haksız rekabeti önleyici teşvik sağlandığı sürece şirketlerimiz şehrimizi kalkındırmaya devam edecektir. Gerek Gaziantep gerekse Türk halkı, çoğu gelişmiş ülke vatandaşına göre zekidir, akıllıdır. Ben yakın zamana kadar ülke ve şehir olarak bu sıkıntıları atlatacağımıza inanıyorum” dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 16:56:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?