6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GAGİAD'dan ekonomik uyarı

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, küresel finansal krize karşı ülke olarak tasarrufun artırılması gerektiğini belirterek, "Esas sorun, tasarruf yatırım eşitsizliğidir" dedi.

Erturhan, yaptığı yazılı açıklamada, "Yeterli sermaye birikiminin olmadığı gelişmekte olan bir ülke olarak en küçük ekonomik birimden en büyük işletmelerimize tasarruf ve yatırım bilincinin ne kadar önemli olduğunu gösteren bir dönemden geçiyoruz. Ülke olarak bilinen petrol, doğalgaz gibi bir yer altı zenginliğimiz bulunmamaktadır. Bu yüzden ülkemiz üretmek, üretim yapmak ve ihracat yapıp sermaye birikimini artırmak zorundadır" dedi.

Petrol, enerji, hammadde ve birçok emtia yönünden Türkiye'nin dışa bağımlı halde bulunduğuna dikkat çeken Erturhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Diğer yandan da insanımıza iş imkanları oluşturmak, istihdam imkanları oluşturmak zorunda olan ve bu yüzden üretime yönelik yatırımlardan vazgeçemeyecek ülkemizin dış finansmana olan bağımlılığının azaltılabilmesi için tasarruf, yatırım ve tüketim bilincini tüm Türk toplumu olarak tekrar sorgulamalıyız. Çünkü esas sorun, tasarruf yatırım eşitsizliğidir ve cari açığın da sebebi budur."

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 15:12:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?