6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GAGİAD'dan GAZÜ'ye ziyaret

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu, Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun’u makamında ziyaret etti.


GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, Prof. Dr. Yavuz Coşkun’un GAZÜ rektörlüğüne seçilmesinin, Gaziantep ve Gaziantep Üniversitesi için son derece sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek, Coşkun’a yeni görevinde başarılar diledi.

Erturhan sözlerine şöyle devam etti; “Bizler GAGİAD olarak GAZÜ’nün yeni döneminde daha fazla işbirliği halinde olmak istiyoruz. Sivil toplum kuruluşları ile üniversiteler ayrı düşünülemez. Türkiye’de sivil toplum kuruluşları ve demokrasinin gelişmesi için sivil toplum bilincinin gelişmesi lazım. Sivil toplum kuruluşlarının ve demokrasinin gelişebilmesi için üniversitelere büyük görevler düşmekte ve bu anlamda önemli bir misyonu da üstlenmektedirler. Üniversiteler toplumsal gelişmenin önemli ve hatta en önemli parametresidir. Dolayısıyla toplumsal gelişme ve eğitim sistemi arasındaki doğrudan ilişkide en önemli parametre üniversiteler olmaktadır. Bir kentin, bir şehrin gelişmesi üniversitelerin gelişmişliği ile iç içe ve doğrudan ilintilidir.”


GAZÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise, yaptığı konuşmada, GAZÜ’nün 35 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve Türkiye’nin 6. büyük kenti olan Gaziantep’e yaraşır bir yerde olmadığını, bunun için büyük ve önemli adımlar atılması gerektiğini belirtti. Coşkun, “Üniversiteler lokomotiftir, öncüdür şehrin değişimine katkı sağlar ve çözümleri ateşler. Üniversiteler her zaman hayatın içinde olmalıdır. Biz Gaziantep’in eğitim sorununu çözeriz demiyoruz ancak, bu sorunun çözümünü ateşleriz. Üniversiteler devasa bir mutfaktır; pişirir, hazırlar ve topluma hizmet edersiniz. Ben her üniversite öğrencisinin mutlaka bir sosyal projenin parçası olması gerektiğine inanmaktayım. Ve sizin gibi sivil toplum kuruluşları ile sosyal içerikli projelere imza attığımız sürece toplumla üniversite arasındaki bağı kurmuş oluruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2008 Cumartesi 12:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?