6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GAGİAD'dan kuraklık açıklaması

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, kuraklık sebebiyle su kaynaklarının kuruduğunu ve tarımsal üretimde tehlike çanlarının çaldığını bildirdi.

Erturhan, yaptığı yazılı açıklamada, tarımsal üretimde dünyada kendi kendine yeten sayılı ülkelerden birisi olan Türkiye'nin, uzun vadeli tarımsal üretim politikalarından yoksun geçirdiği yılların arkasından ithalatçı konuma geldiğini belirtti.

Erturhan, tarımsal üretim politikalarının yanında küresel iklim değişikliklerine bağlı olarak yağışların azalması ile kuraklığın önümüzdeki yaz aylarında ekonomiyi ve günlük yaşamı tehdit eder duruma geldiğini kaydettiği açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Suyun ve su kaynaklarımızın doğru, etkin ve verimli kullanılması ve bu konuda toplumsal bilincin oluşturulması konusunda herkese görevler düşmektedir. Yeterli yağış almayan bölgemizde yağışsız geçen kışın ardından bölgemizi susuz bir yaz beklemektedir. Tarımsal üretimde tehlike çanları çalıyor. Bu anlamda evlerde, sanayide ve tarımsal üretimde kullanılan suyun etkin ve verimli kullanılması konusunda tüm ilgili birimlerin bir an önce harekete geçmesinde ve bu doğrultuda toplumsal ortak hareketin ortaya konulması gerekmektedir. Aksi taktirde yağışların azalması ile azalan su kaynaklarımız tüm ekonomik yaşamı tehdit eder hale geleceği görüşünü taşıyoruz."

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 13:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?