6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GAGİAD'dan yeni yıl mesajı

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, yeni yıl dolayısıyla yaptığı açıklamada, 2008 yılının birçok olumsuz parametreye rağmen bir gelişme ve kalkınma yılı olmasını umut ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin, Cumhuriyet'in kuruluşundan günümüze kadar şu veya bu sebeple onlarca yılı boşa geçirdiğini vurgulayan Erturhan, "Artık Türkiye'nin zaman kaybetme lüksü kalmamıştır. Yapılan bilimsel araştırmalar Türkiye'nin veya Türkiye'de yaşayan insanlarımızın AB standartlarına, AB'de kişi başına düşen milli gelirinin yarısına ulaşabilmesi için, Türkiye ekonomisinin 2019 yılına kadar yıllık % 7,5 büyümesini zorunlu kılmaktadır. Türkiye ekonomisinin ve Türk insanının potansiyeli ve donanımı bu hedefleri gerçekleştirecek yeterliliktedir. Uzun yıllardan beri Türkiye'nin problemi istikrarlı yönetim sorunudur. Ülkemizde kamunun yapılanması ve organizasyonu Batı standartlarından uzak ve bürokrasinin kontrolündedir. Kamunun Batı standartlarında hukuk ve muhasebe ilkeleriyle donatılarak yeniden yapılanması gerekmektedir. Ülkemize uzun yıllar kaybettiren kayıp, kaçaklar ve yolsuzlukların önü ancak bu şekilde alınabilecektir. Çağdaş muhasebe düzeniyle denetim yapılabilecek ve çağdaş hukuk sistemi ile hesap sorulabilecektir" dedi.

Ekonomide istikrarın yolunun siyasi istikrardan geçtiğini ifade eden Erturhan, "Siyasi istikrar ise doğru yönetim ilkelerinin uygulanması ile gerçekleştirilecek bir olgudur. Türk özel sektörü geçtiğimiz çeyrek asırda doğru yapılanmasını tamamlamış ve hedeflerini belirlemiştir. Ülkemizi kalkındıracak ve büyütecek olan Türk özel sektörüdür. Bu yüzden siyasal iktidarlardan, hükümetlerden beklenen, Türk özel sektörü belirlediği hedeflere koşarken ona yol açmak ve rekabet gücünü kazandırmaktır. Birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde uygulanan bu politika ve uygulamaların bir an evvel devreye sokulmaması, yıllık % 7,5 büyüme hedefi olan ülkemizin önünde bir tehdit olarak durmaktadır. Bu tehditleri fırsata dönüştürmek görevi ise siyasal iktidarlara düşmektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2008 Salı 16:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?