6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GAGİAD'tan ekonomik uyarı

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan; siyasi istikrarsızlık, belirsiz ve karmaşa ortamının, ekonomiyi istikrarsızlığa ve belirsizliğe sürüklediğini belirtti.


Erturhan, yaptığı açıklamada, uluslararası piyasalardaki mali çalkantının yansımalarının Türkiye'de bir yıl sonra yaşanması ile beraber Türkiye'de geçen altı ayda siyasi istikrarsızlık ve kargaşa ortamı yaşandığını belirtti. Ekonomik kararların alınabilmesi ve ekonomi politikalarının uygulanabilmesi için öncül koşul olan ekonomik birimlere ve piyasalara verilmesi ve ortaya konulması gereken güven ortamının bu süreçte bozulduğunu kaydeden Erturhan, "Siyasi istikrarsızlık, belirsizlik ve karmaşa ortamı; ekonomiyi istikrarsızlığa ve belirsizliğe sürüklemiştir. Bu süreçte önünü göremeyen, önündeki bir yılı, altı ayı ve hatta üç ayı göremeyen piyasalarda, iş aleminde, üretim sektöründe ve tüm ekonomik birimlerde, tüm ekonomik kararlar, satın alma, tüketim yatırım kararları ertelenmiştir" dedi.


Gıda, enerji ve finansman maliyetlerinin küresel etkilerden dolayı arttığı bu dönemde, Türkiye'de yaşanan siyasi sürecin piyasaları ve ekonomiyi durgunluğa ittiğini ve kilitlediğini savunan Erturhan, "Hızlı kalkınma gereği ve zorunluluğu olan ülkemizde zaman ve fırsatları kaybetmeden ekonomide güven ortamının yeniden tesis edilmesi gereği açıktır. Bu nedenle küresel ekonomiden kaynaklanan sorunları en aza indirebilmek, piyasaların üretim sektörünün ve Türkiye ekonomisinin genel olarak önünün açılabilmesi için ekonomik belirsizlik ortamının süratle aşılması gerektiği görüşünü taşıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 10:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?