6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GAGİAD'tan enerji uyarısı

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Başkanı Yaşar Erturhan, enerji sorununun ülke geleceğini ilgilendiren ve tehdit eden en temel stratejik problem olduğunu bildirdi.


Erturhan, enerji güvenliği sorununun sadece ısınma ve yakıt ihtiyacı olmaktan öte ülkenin ekonomik büyümesinin ve kalkınmasının önündeki en büyük engellerden biri olduğunu belirtti. Erturhan, "Hızlı bir gelişme ve sanayileşme politikası ve hedefine sahip ülkemizde ihtiyaç duyulan elektrik üretiminin yüzde 50'sinin Türkiye'de bulunmayan doğalgaza dayanması ve tamamen dışa ve dış inisiyatife bağlanması orta ve uzun dönemde Türkiye için çok ciddi bir tehlike olarak durmaktadır" dedi.


Zengin yeraltı ve yerüstü kaynaklara sahip Türkiye'de enerji güvenliğinin öncelikle sağlanmak zorunda olduğunu kaydeden Erturhan, "Çünkü gelecekte üstünlük; enerji kaynaklarını elinde bulunduran, enerji güvenliğini sağlamış ve bu konuda dışa bağımlı olmaktan çıkmış ülkelerin olacaktır. Ekonomik gelişmemizi ve kalkınmamızı hızlı bir şekilde sürdürülebilir kılabilmemiz için hidroelektrik santraller, rüzgar enerjisine dayalı üretim, jeotermal enerji üretimi ve nükleer enerjiye dayalı enerji üretiminin ülkemizde daha fazla teşvik edilmesi gerekiyor. Bu yöndeki yatırımlara hız verilmesiyle enerji güvenliğini sağlamış bir Türkiye'nin kalkınmasının önündeki en büyük engellerden birinin ortadan kalkacağı görüşündeyiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 11:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?