6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GAGİKAD'dan eğitime destek

Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği (GAGİKAD) Gaziantep'te eğitime destek vermek amacıyla Darüşşafaka Eğitim Kurumları ile işbirliği yapacak.

Sınav merkezi sayısını bu yıl 8'den 16'ya yükselten Darüşşafaka, bu illerde öğretmen ve velilere tanıtım toplantıları düzenliyor. Bu yıl sınav sistemini değiştiren Darüşşafaka, bilgiye dayalı merkezi sınavın yerine öğrencilere yeteneklerini ölçen testler uygulayacak. Babası hayatta olmayan ve maddi olanaksızlıkları nedeniyle iyi eğitim fırsatı bulamayan öğrencilere, ilköğretim 4. sınıftan itibaren, lise son sınıfa kadar tam burslu ve yatılı İngilizce eğitim veren Darüşşafaka Eğitim Kurumları, tanıtım toplantıları düzenlemeye başladı.

Darüşşafaka, GAGİKAD işbirliği ile Gaziantepli, babası hayatta olmayan, başarılı ve yetenekli öğrencilere ulaşmayı hedefliyor. İngilizce eğitim veren ve "Anadolu Lisesi" statüsüne sahip Darüşşafaka'da bu yıl sınav sistemi de yenileniyor. Eğitimle öğrencilerin yaşamlarını değiştirmeyi hedefleyen Darüşşafaka, bilgiye dayalı sınav yerine, İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi öğretim görevlileri tarafından geliştirilen, öğrencilerin yeteneklerini ölçen testler uygulayacak. Bu testlerin sonucuna göre ilk 200'e giren öğrencilere yaratıcılık testi uygulanacak. Anadolu'nun farklı şehirlerinden sınava katılacak öğrencilerin ve velilerinin ulaşım giderleri de Darüşşafaka tarafından karşılanacak. Üniversiteye hazırlanan öğrencilerinin dershane masrafları da Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılanacak.

GAGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Karuserci, ''Darüşşafaka ile işbirliği içinde olmaktan, Gaziantepli başarılı çocuklara eğitim imkanı sağlanması için destekte bulunmaktan son derece mutluyuz. Darüşşafaka'nın Gaziantep'teki bu çocuklara ulaşması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz'' dedi.

Karuserci, 1 Haziran'da yapılacak sınavın son başvuru tarihinin 30 Mayıs olduğunu sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 14:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?