6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GAMEK üniversite gibi çalışıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Kursları (GAMEK) Genel Koordinatörü Ersan Aktaş, 3 yıldan bu yana 6 merkezde yaklaşık 30 bin kursiyere 40 farklı branşta tamamen ücretsiz eğitim verdiklerini belirterek, GAMEK'in artık halk üniversiteleri haline geldiğini söyledi.

Aktaş yaptığı açıklamada, GAMEK' in 6 merkezde 3 yıldan beri faaliyet gösterdiğini ifade ederek, Cumhuriyet, Çıksorut, Gazikent, Perilikaya, Bekirbey ve Hacıbaba semtlerinde 6 merkezlerinin bulunduğunu kaydetti.

Perilikaya, Gazikent, Bekirbey ve Hacıbaba El Beceri Kurslarında daha çok bayanlara yönelik el sanatları kursları ile kuaförlük ve okuma yazma kurslarının bulunduğunu kaydeden Aktaş, "Büyükşehir Belediyesinin sosyal belediyecilik anlayışıyla yürüttüğü merkezlerde kurslarımız tamamen ücretsiz olarak verilmektedir. Ayrıca meslek ve sanat kurslarımızı başarıyla bitiren kursiyerlerimize Milli Eğitim Bakanlığı onaylı olarak sertifika verilmektedir. 3 yıldan buyana 30 bine yakın kursiyerimiz kurslarımızda öğrenim gördü. İlk sene 7 bin 500 kursiyerimiz eğitim görürken ikinci sene bu sayı 12 bine çıktı. Bu yılki hedefimiz ise 15 bin kursiyere eğitim vermek" dedi.

Aktaş, kursların mesleki ve sanatsal olmak üzere iki grupta ayrıldığını dile getirerek "Bu yıl açtığımız yeni kurslarımızla birlikte yaklaşık 40 branşta eğitim vereceğiz. Bu branşların arasında aşçılık, mozaik, kuaförlük, minyatür, resim, teksip, dil kursları olarak İngilizce, Almanca ve Arapça kurslarımız ile bilgisayar alanında bilgisayar işletmenliği, web tasarımı yer alıyor" şeklinde konuştu.

Bu eğitim merkezlerinde sadece kurs vermediklerini aynı zamanda halkın eğitimi ve bilinçlenmesi için çeşitli seminerler de düzenlediklerini kaydeden Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halk sağlığı, annelik, nasıl iyi çocuk yetiştirilir? Nasıl daha iyi bir veli olunabilir? gibi konularda uzmanlar getirip kursiyerlerimize konferans vermelerini temin ediyoruz. Bunun haricinde de gezi, sinema, tiyatro faaliyetleri gibi sosyal aktivitelerimiz de oluyor. Gençlik ve kültür merkezlerimiz artık halkımız tarafından halk üniversiteleri gibi görünüyor. Ayrıca eğitime destekle ilgili de çok ciddi bir çalışmamız var. 2 yıldan beri 2 bin öğrenciye tamamı ücretsiz üniversiteye hazırlık destek kursu verildi. Bu yıl da eğitime destek kursu adı altında faaliyetlerine devam edecek. Eğitime destek kursumuzla ilgili de kayıt almaya başladık. Geçen yıl da büyük ilgi olmuştu bu yıl da yoğun bir ilgi olacağını tahmin ediyoruz. Geçen yıl ÖSS sonuçlarında da yüzde 99 kazandırma oranına ulaştık.Yerleştirmede ise 500'ün üstünde öğrencimiz 4 yıllık fakültelere yerleşti, 402 öğrencimiz de 2 yıllık ön lisans programlarına yerleşti. Eğitim adına böyle bir başarı elde ekmek bizleri gururlandırdı ve şevklendirdi."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 18:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?