6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GAP eylem planı değerlendirmesi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Diyarbakır'da açıkladığı GAP Eylem Planı'nı bölge illerinin kalkınması için ümit verici bulduğunu söyledi.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümetin uygulayacağı GAP Eylem Planı'nı Diyarbakır'da açıklamasının ardından yaptığı değerlendirmede, özellikle Cazibe Merkezi Projesi'nin altı doldurulurken kendilerinin de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin alınması gerektiğini kaydetti. Aslan, "Başbakan Erdoğan'ın GAP'a bir sulama projesi değil; turizm, sanayi, kültür, sağlık hatta sporuyla birlikte bakıldığı yönündeki açıklamasını önemli buluyorum" diyerek şunları söyledi:

"Sayın Başbakan'ın 5 yılda tamamlanacağını açıkladığı projede önemli olan bir başka şey 12.5 milyar dolarlık kaynağın verileceğini, hatta yetmezse ek kaynak sağlanabileceğini ifade etmeleridir. Bu nedenle GAP'a olan yaklaşımlarını ciddi gördüm. Bugüne kadar GAP'a yönelik entegre yaklaşımlar oldu. GAP Projesi'nin 5 yıl içerisinde tamamlanmasının öngörülmesi ve bu yönde bir takvim açıklanmasını bile büyük bir adım olarak görüyorum. Bu arada biz, Gaziantep'in teşvik dışı bırakılmasından kaynaklanan mağduriyetin giderilmesi konusunda düzenlemeler yapılmasına ilişkin girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Kaynak belirlenmesi ve takviye edilmesinin yanı sıra, bölgenin kalkınmasına entegre olarak bakılması açısından Başbakan'ın açıklamalarını gerek Gaziantep, gerekse diğer iller açısından ümit verici buldum."

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 15:50:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?