5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

GAPFOOD fuarı açıldı

Gaziantep sanayicisinin dünyaya açılan kapısı olan GAPFOOD Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarı, kapılarını 6. kez ziyaretçilere açtı. 

Açılışta konuşan GSO Başkanı Nejat Koçer, fuarın GAP bölgesinde oluşan ürün çıktılarının değerlendirilmesi ve sektördeki firmaların işbirliği olanakları için önemli bir platform işlevi üstlendiğini söyledi. Koçer, Gaziantep'teki firmaların rakipleriyle kıyasıya rekabet edebilmek için daha kaliteli ürünleri daha ucuza üretmenin yollarını aramaya, bu amaçla stratejilerini gözden geçirmeye başladıklarını belirtti. 

Ürettikleri ürünleri tanıtma ve pazarlamada son yıllarda önemli başarılar elde ettiklerine dikkati çeken Koçer, şöyle konuştu:
"Değişen ve gelişen ekonomik koşullarda rekabet gücü büyük önem kazandı. Ulusal ve uluslararası piyasalarda kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. Firmalarımız rakipleriyle kıyasıya rekabet edebilmek için daha kaliteli ürünleri daha ucuza üretmenin yollarını aramaya, bu amaçla stratejilerine yeniden gözden geçirmeye başladı. Irak Uluslararası Fuarı'nın Gaziantep'te düzenlenmesi fuar organizasyonları bakımından elde ettiğimiz başarının en önemli kanıtıdır. GAPFOOD Fuarı ise özellikle gıda sektörü için başta Irak ve Suriye olmak üzere Ortadoğu ve Körfez ülkeleri ile Türk Cumhuriyetleri'ndeki pazarlara ulaşmak için önemli bir organizasyondur." 

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı da konuşmasında, GAPFOOD Fuarı'nın, firmaların gıda sektörüne ilişkin yaşanan teknolojik gelişmelerden haberdar olmaları ve yeni ticari bağlantılar kurmaları bakımından büyük ekonomik öneme sahip olduğunu vurguladı.
GAPFOOD Fuarı'nın Gaziantep'in gıda sektöründe kaydettiği gelişmenin sürmesine önemli katkı yapacağını, fuarın Gaziantepli sanayici ve işadamlarının yanı sıra çevre illerden ve komşu ülkelerden birçok sanayici ve işadamını bir araya getirdiğini ifade eden Kamçı, ''Bu fuarın Gaziantep gıda sektörünün uluslararası standartları yakalamasını ve dünya ile entegrasyonunu sağlayacağına inanıyorum'' diye konuştu. 

Konuşmaların ardından, GSO'nun M1 Tepe Alışveriş Merkezi'ndeki alanında düzenlenen fuar, ziyarete açıldı. 4 gün açık kalacak fuarın açılışına GTO Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik ile diğer davetliler, sanayiciler, işadamları, fuarda stant açan firmaların yetkilileri katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2006 Perşembe 17:50:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?